avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiere concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiere concediu medical

Buna ziua! Sunt angajata de 5 luni la acest nou loc de munca si medicul de familie mi-a spus ca nu imi da concediu medical deoarece n-am cotizatia de 6 luni ( cf noii legi 2018). Am fost la el, deoarece ma doare burta si am simptome de apendicita si vroiam sa stiu daca beneficiez de concediu medical. Tin sa va spun ca, inaintea acestui job, am fost angajata la o alta firma ( asadar, cintributiile au fost platite).
Ca sa inteleg, aceste 6 luni de cotizatie, trebuie sa fie de la jobul actual sau se iau legat( 5 luni de la noul job si o luna de la celalalt)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: janapress , utilizator 08:58, 29 Septembrie 2018
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea concediilor medicale și indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Cele 6 luni poți fi cumulate din mai multe perioade și de la mai multi angajator.
buna ziua,
probabil ca adeverinta de la ultimul angajator mentioneaza data angajarii si drept urmare medicul nu are cum sa stie perioada de cotizare. dar pentru a nu mai avea probleme mergi la fostul angajator si solicita baza de calcul pentru concedii medicale cu mentionarea zilelor de concediu medical avute cu acesta adeverinta mergi la actualul angajator si solicita ca pe adeverinta sa fie trecuta si perioada anterioara, de la fostul angajator.
daca actualul angajator refuza sa faca mentiunea pe adeverinta care o elibereaza ia baza de calcul de la fostul angajator si cu adeverinta de la actualul angajator si mergi la medic. ai grija sa pastrezi originalul la baza de calcul la tine medicului ii dai o copie.
de baza de calcul o sa aiba nevoie si actualul angajator daca intri in concediu medical inainte de 6 luni vechime la actualul loc de munca.
sanatate maxima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul concediului prenatal dupa concediu medical Ionnella Ionnella Buna ziua, In primul rand, Hristos a inviat! Paste fericit alaturi de cei dragi! As vrea sa va rog sa ma ajutati si pe mine in clarificarea unei ... (vezi toată discuția)
Concediu medical nu se plateste daca nu ai minim 3 luni lucrate ? MaTr1cE MaTr1cE Am si eu o intrebare... Lucrez la o firma de IT de 2 luni si am fost 11 zile in concediu medical pe care il am de la spital deoarece am fost internat. Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca in cele 6 luni anterioare concediului de maternitate Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Mi-am schimbat locul de munca in ultimele 6 luni anterioare concediului de maternitate si noul angajator mi-a calculat indemnizatia raportat ... (vezi toată discuția)