avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

proces verbal de contraventie

Am fost amendat de Politia Locala cu 500 lei pentru ca am postat pe masina mea, parcata in fata blocului unde locuiesc, un anunt de vanzare a autovehiculului . Este legal intocmirea procesului verbal de contraventie pentru aceasta fapta si comunicarea lui prin scrisoare simpla fara confirmare de primire . Care este legea care guverneaza aceasta situatie, pentru ca in actul constatator se face referire doar la o hotarare a Consiliului Local ?
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 01:00, 2 Octombrie 2018
Este acea hotarire a consiliului local. Cititi si vedeti ce scrie la articolul trecut in PV de contraventie.
Este vorba de punerea in vanzare a autoturismului intr-un loc nepermis...Adica in unele orase s-a stabilit prin Hotarare a Consiliului Local locuri special amenajate pentru expunerea auto spre vanzare ,fiind sanctionata practica de a expune pe oriunde..
Aveti in procesul verbal incadrarea juridica si puteti constata la ce lege si articol ati fost sanctionata si de asemenea si din descrierea faptei
Apropo ! La acesti politisti comunitari te poti astepta la orice...Eu am fost dat in debit la Fisc cu o sanctiune de care n-am luat la cunostinta niciodata...Asa ca se poate orice minune din partea acestor structuri..... Mergeti la un avocat sa analizeze procedura de incheiere si comunicare. Bafta !!!
Multumesc pentru raspuns . Mentiunea din p.v. se refera la incalcarea unei hotarari a C.l. Dar o astfel de hotarare nu are forta juridica superioara legii . Deci intrebarea era daca exista vreun articol de lege referitor la aspectul reclamat. Opinia mea, desigur subiectiva,este ca afisarea unui anunt de vanzare pe propria masina nu inseamna comercializare .
Superioara carei legi ? Legea este chiar HCL, care interzice ca o masina sa aiba afisat anuntul de vinzare in afara zonelor permise. E ca si cum unii care vind legume isi pun o taraba in fata primariei si un pret pe fiecare dintre legumele ce le au (cite una din fiecare pusa cu pret) dar nu comercializeaza, au un sac la o masina parcata ceva mai incolo, de unde livreaza marfa si incaseaza banii.

Alte discuții în legătură

Consiliul local al orasului ploiesti interzice afisarea anunturilor de vanzare pe masini tusorin tusorin Locuiesc in Ploiesti si ieri operatorul care se ocupa cu blocarea-ridicarea masinilor din oras mi-a ridicat autoturismul pentru faptul ca desi masina era ... (vezi toată discuția)
Parcarile de resedinta benvenutto benvenutto Buna ziua, Am si o nelamurire legata de acest subiect. Doresc sa stiu daca exista un act normativ care sa oblige primaria unui oras (Timisora) sa concesioneze ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare ocupat. care este legea aplicabila? Admin Admin Unii spun ca poti chema politia comunitara daca iti gasesti ocupat locul de parcare (inchiriat de la primarie). Altii spun ca poti chema primaria sau asociatia ... (vezi toată discuția)