avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Parcarile de resedinta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Parcarile de resedinta

Buna ziua,
Am si o nelamurire legata de acest subiect. Doresc sa stiu daca exista un act normativ care sa oblige primaria unui oras (Timisora) sa concesioneze locuri de parcare si persoanelor fizice ? Exista o H.C.L. care specifica ca numai persoanelor juridice li se pot concesiona locuri de parcare si numai in cazul in care acestea sunt construite de A.D.P..
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:11, 14 Octombrie 2013
Concesionarea locurilor de parcare este de competenta consiliului local al primariei. La Timisoara s-a hotarat sa se concesioneze numai persoanelor juridice.
In schimb se plateste anual de catre persoanele fizice o taxa pentru parcare la domiciliu. Pe dosul talonului de parcare primit de la primarie, contracost, aveti mentionata zona (nu un anume loc fix) de parcare (in zona domiciliului dvs.).
Daca sunt autovehicule parcate pe zona respectiva, care nu au talon de parcare si dvs. nu gasiti loc de parcare, puteti sa anuntati telefonic primaria/ firma de ridicari auto, pentru a se elibera locuri de parcare in zona respectiva.
gigipopa a scris:

In schimb se plateste anual de catre persoanele fizice o taxa pentru parcare la domiciliu. Pe dosul talonului de parcare primit de la primarie, contracost, aveti mentionata zona (nu un anume loc fix) de parcare (in zona domiciliului dvs.).


Exista o Hotarare a Consiliului Local care sa specifice ce afirmati dvs. (nu este acel talon eliberat de TimPark care iti asigura parcarea numai in grila de strazi specificata de ei ?) ?
Am sunt pe la toate serviciile publice care au legatura cu aceste parcari si nu stiau de acest lucru. Vad ca la unele blocuri au putut fi construite bariere ptr. a limita accesul autovehiculelor in acele zona. Pe mine ma intereseaza sa-mi pot recupera locul de parcare pe care mi l-am amenajat (fiind in prezent ocupat de o masina cu nr. rosii expirate - nici aceasta masina nu poate sa fie ridicata din moment ce trebuie sa indeplineasca cumulativ cele expuse in H.C.L. : sa nu fie in stare de functionare, sa fie in acel loc de mai bine de 1 an de zile, etc..) dar ma multumesc si cu acel talon de care spuneti dvs..
In orasul meu asa se procedeaza, cum am mentionat anterior.
Cu siguranta este o hotarare a Consiliului local, atata timp cat si in Timisoara se plateste anual taxa pentru parcarea la domiciliu.
Intrati pe site-ul primariei Timisoara si verificati hotararile consiliului local sau mergeti la serviciul inspectori zonali (la noi acest serviciu emite taloanele respective) si veti afla toate amanuntele.
In mod normal, daca ati amenajat un anumit loc de parcare, ar fi trebuit sa aveti aprobarea scrisa a primariei/ concesionare respectiv, pentru a putea construi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta politia locala denis77 denis77 locuiesc cu chirie dintr-un bl.A.N.L, construit pe un teren al unei societăți comerciale private, care se afla in insolventa. in fata bl.am delimitat un loc ... (vezi toată discuția)
Parcare resedinta n_roxxanne n_roxxanne Buna ziua, Este legal sa se ocupe loc de parcare cu o masina nefunctionala sau o masina care nu se misca din loc de ani de zile chiar daca este platit locul? ... (vezi toată discuția)
Ocupare abuziva loc de parcare inchiriat de la primarie olimpiastanca olimpiastanca Am un loc de parcare ptr.care platesc taxa anuala la primarie si de 2 saptamani a fost ocupat abuziv de un autoturism cu nr.de Bulgaria. Am facut demersuri la ... (vezi toată discuția)