avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrare concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrare concediu prenatal

Am o intrebare legata de intrarea in concediul prenatal.Sotia mea incepand cu data de 1 octombrie a intrat in concediu prenatal,avand 31 de saptamani.Data preconizata a nasterii este 20 decembrie.Exista posibilitatea sa nu primeasca indemnizatia de crestere a copilului daca depaseste perioada de 84 de zile care se poate acorda pana la nastere???
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:10, 1 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) imediat dupa terminarea concediului de maternitate (sarcina si lauzie = prenatal si postnatal).
Va beneficia de indemnizatie chiar daca va depasi data estimata pt nastere?Adica daca va naste in 25 decembrie si vor trece cele 84 de zile care pot fi date?

Valeriu TUDOR a scris:

Va beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) imediat dupa terminarea concediului de maternitate (sarcina si lauzie = prenatal si postnatal).

Da, va beneficia de indemnizatie pentru CCC, indiferent cand va naste si indiferent de data cand se termina concediul de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil 622580 622580 Buna ziua, Eu m-am angajat prima oara in 1 octombrie 2015. Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului trebuie sa am minim 1 an de zile ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil si operarea in revisal elena6ro elena6ro Buna ziua, Avem o salariata care va naste in ianuarie 2015 si la sfarsitul lunii octombrie ar trebui sa intre in concediu prenatal (84 zile). Restul de 42 de ... (vezi toată discuția)