avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sot violent, ordin de protecție și plângere penala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sot violent, ordin de protecție și plângere penala

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati, nu stiu cum sa procedez, ce trebuie să fac, sunt însărcinată în 4 luni si jumatate, am si o sarcina cu probleme, iar sotul a devenit f violent in ultima perioada. Ieri a intrat in locuinta mea, pe geam deoarece nu i am deschis ușa si nu am apucat decat sa fac o înregistrare audio cu telefonul mobil în care se aude ca m a amenințat, ca m a lovit si mi a adresat injurii. Pot folosi această probă in instanta? Pot sa obtin un ordin de protecție pt mine si fătul meu? Pot sa ii fac plângere penală in baza acestor înregistrări? Poate fi decăzut din drepturi părintești? Daca da, va rog sa imi spuneti si cum pot sa procedez. Va multumesc!
Desigur, luați legătura cu maximă celeritate cu un avocat.
Primul demers este obținerea unui ordin de protecție, în virtutea art 23 din legea 217/2003; puteți folosi acea probă, n-am întâlnit în asemenea cauze să repingă instanța asemenea solicitare.
Totodată, puteți formula plângere penală și acțiune solicitând desfacerea căsătoriei, stabilirea locuinței minorului la dvs, pensie de întreținere, etc.
Puteți face plangere, cu ajutorul unui avocat care sa va ajute și mai departe in toate demersurile care trebuie efectuate
Ati apelat 112? Ati fost la IML pentru CML?
Inregistrare audio o puteti folosi ca proba, o copiati pe un CD si o atasati plangerii penale.
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Din pacate nu, nu am sunat nici la poliție, nici la IML nu am fost. Înregistrarea nu am facut o pt a o folosi la proces ci pt a le arăta părinților ca ma agresează verbal si ma amenința, dar dupa aceea lucrurile au degenerat si a devenit si violent. Va multumesc!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ati apelat 112? Ati fost la IML pentru CML?
Inregistrare audio o puteti folosi ca proba, o copiati pe un CD si o atasati plangerii penale.

Cat a trecut de la incident? Daca aveti urme ale violentelor puteti merge la IML.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii solicitare ordin de restrictie mariascripcaru mariascripcaru in ce conditii pot solicita ordin de restrictie impotriva unei persoane care m-a agresat si ma ameninta in continuare ,persoana nefiind din familie .Multumesc ... (vezi toată discuția)
Concubinul meu este foarte violent cu mine și cu copiii. ce pot face ca să nu se mai apropia de noi? annamaria2422 annamaria2422 Buna ziua. Ce pot face legal pt a nu se mai apropia de mine, si pentru ca vreau sa plec din ap unde amândoi stăm, vreau sa iau copiii si sa ma mut singura, ... (vezi toată discuția)
Act de violenta Eileen David Eileen David Am depus plangere impotriva partenerului si acum astept decizia tribunalului daca merg in proces sau nu. Problema este ca el m a amenintat din nou si as vrea ... (vezi toată discuția)