avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Întâmpin o problemă la grădiniță: vor să-mi ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Întâmpin o problemă la grădiniță: vor să-mi exmatriculeze copilul pentru că e mai obraznic. Au dreptul să facă asta?

buna dimineata intampin o problema la gradinita azi sotia mea a dus copilul de dimineata la gradinita si a fost abordata de educatoare ca trebuie sa semneze un contract cv gen exmatriculare pentru ca fiul meu recunosc e mai obraznic mai mult alintat de bunici unchi etc am fost si la pshiholog cu el asta ar fi problema alintatul na fiecare copil om nu are cum sa fie la fel acum va intreb pana la urma la gradinita de ce il duc ca sa invete ceva clar nu educatoare fiind tanara zic ca nu are experienta si na hai cu exmatricularea ca sa nu se implice are drept legal sa imi ceara asta
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: pallvera , utilizator 12:31, 10 Octombrie 2018
Copiii mai mult sau mai putin rasfatati pot avea reactii mai mult sau mai putin nepotrivite fata de ceilalti dar asta nu inseamna ca parintii si-au delegat atributiile educatorilor.
Educatorii au tocmai rolul de a educa, inclusiv copiii care nu sunt suficient de "educati" de familie, si nu de a-i exclude din comunitate.
Se spune "cei 7 ani de acasa", si nu, "cei 4 ani de acasa"!
@demos, nu am fost deloc traumatizat, daca va referiti la mine!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma bucur ca intelepciunea seculara nu este aruncata in primul cos, sau, alaturi de... .
National aceptat este vorba de cei 7 ani dar toti "de acasa" nu de import nici de scoala publica sau privata, deci, in ultimul caz cumparati!
Nu vorbeam de delegarea de atributii intre parinti si educatori, aceasta notiune nu exista in invatamant, (ceea ce revine la obligatia de a intelege rolul scolii si sensul invatamantului public).
In mod manifest s-a delegat, fara verificare si control, misiunea de educare a copilului unor altor membri ai familiei.
Trebuie inteles deasemenea rolul si obligatiile unui educator public, acesta are obligatia de a instrui un colectiv, de a educa un grup, de a inculca valori de grup unui grup.
A acorda un timp de lucru suplimentar unui individ lipsit de educatie revine la a priva de timpul suplimentar respectiv colectivul in ansamblul lui. Deci, daca timpul alocat/copil depaseste limita de 30'/zi dintr-o zi de 8 ore de lucru intr-o grupa de gradinita de max. 18 copiii limita este deja depasita.
Excluderea din comunitate nu este datorata educatorului, excluderea a fost deja angajata ani in urma de catre parintii deficienti dpdv educational.
Educatorii nu au nici un interes sa excluda individul X sau individul Y, au insa obligatia de a nu delasa educatia grupului in interesul individului.
Daca se doreste o educatie individuala atunci va trebui gasita o forma individuala de educatie.
@cyan, daca puteti, explicati va rog, citez: " m-a tarat frate-miu inapoi cu forta, m-a marcat pe viata drumul ala"!!!
Mai ales pentru ca " :) " fara " - " LA MIJLOC, deci nu vorbim de traditionalul :-) , poate fi inteles, in context, ca fiind "mi-a fost taiat nasul".
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum, drept vorbind si analizand la rece, am exagerat cu taratul, m-a dus de mana frumos, nu m-a tavalit in adevaratul sens al cuvantului, privind retrospectiv, mi-a prins bine reintoarcerea la sanul educativ al educatoarei, asa am ajuns sa constientizez la varsta aia ca trebuie sa termin gradinita, sa urmez scoala pentru s fi util societatii care m-a tinut gratuit din gradinita pana la terminarea facultatii facultative., cu exceptia fondurilor clasei si scolii pentru perdele creta, bureti, ma rog, mai vindeam borcane si maculatura., cei 3R...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bucuros sa aflu ca mai aveti inca profilul roman de origine.
Daca ati fi mentionat cartofii nefacultativi as fi inteles ca suntem de acelas leat. ;-)
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cartofi, depanusat porumb, cules struguri, rosii, cel mai probabil acelasi leat! :)))
Nu am avut onoarea de a face parte dintre "soimii patriei" la gradinita, au aparut mai tarziu (parca), daca ii inrolau pe cei prezenti in randurile soimilor in mod sigur le consumau supra-energia si nu se mai punea problema expulzarii...

Alte discuții în legătură

Violență fizică în liceu: copilul meu a fost forțat să stea în picioare de către profesorul de la oră. Îl pot acționa în instanță pe domnul profesor? alexandru23 alexandru23 Buna ziua, Copilul meu a fost fortat sa stea in picioare de catre profesorul de la ora. Consider ca indiferent ce ar fi facut el (faptul ca el a stat o ora ... (vezi toată discuția)
Optionalele la gradinita. fondul clasei. educatoare anaantonie anaantonie Pentru ca lucrez ca si educatoare la o gradinita de stat cu program normal as dori sa stiu daca optionalele cu plata sunt legale. Exista numeroase discutii pe ... (vezi toată discuția)
Pentru ca educatoare veche sa se intoarca xandraok xandraok buna ziua avem si noi o problema ,fetita mea este inscrisa la gradinita motoc din sctorul 5, acum este grupa mijlocie anul acesta sa schimbat conducerea iar ... (vezi toată discuția)