avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coprorietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coprorietar

Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati deoarece nu gasesc niciun raspun concret ... Urmeaza sa achizionez un imobil cu banii achizionati din vanzareA imobilului bun propriu al meu. Casa ce urmează achizionata este ridicata,locuibila,dar masarda este la stadiul de gri.. de asta se va ocupa sotul din banii ce ii vom scoate din inchiriere,deoarece stam in statiune,deci va fi munca comuna. In cazul unui proces de partaj,la ce sa ma astept?daca demonstrez de unde vin banii achizionarii ,va mai fi bun comun? Mentionez ca sunt si doi copii minori la mijloc,el are rate bancare,dar si le plateste din salariu,deci nu i.ar ajunge sa amenajeze o casa.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Forogau , Avocat 09:10, 4 Octombrie 2018
Daca îl cumpărați in timpul căsătoriei imobilul va fi considerat bun comun..In cazul unui proces de partaj se va stabili contribuția proprie a fiecărui soț la achiziționarea si îmbunatățirea bunului. Puteți face dacă doriți la notar convenție matrimoniala pentru separație bunuri, in acest caz ceea ce cumpărați acum poate fi doar proprietatea dvs. nu și a soțului.
Imobilul achiziționat va fi bun comun însă in situatia unui partaj judiciar veti solicita instanței sa constate cota contribuția mai mare a d-voastra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord in timpul casatoriei asupra unui imobil alincostescu alincostescu Buna ziua! In urma unui conflict cu sotia, aceasta este de acord sa-mi cedeze un imobil pe care urmeaza sa-l achizitionam - indiferent de ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Intentionez sa ma casatoresc si am nevoie de un sfat \"prenuptial\" draga55 draga55 Intentionez sa ma casatoresc intr un viitor apropiat si va scriu din dorinta de a fi sfatuita ,din timp, asupra ce e mai bine sa fac, pt a ma simti protejata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la ce avem ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna ziua! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la ce avem de făcut in următoarea situație: sunt căsătorită in regimul comunității legale de ... (vezi toată discuția)