@Adrian Dimitriu: De informat m-au informat, nimic de zis dar de ales nu am avut! Revin: vorbim de două funcţionalităţi care pot fi separate fără nici o problemă şi anume partea de afişare a imaginii (funcţiile de monitor HDMI) precum şi partea de achiziţie a informaţiei unde avem "tuner TV" şi "Internet". Deocamdată, partea de "Internet" este un "feature" şi nu văd cum ar putea, legal vorbind, să mă forţeze să accept la pachet cu funcţiile de TV, Sau poate că n-am înţeles eu bine GDPR-ul?
@tgeorgescu :
1. Daca Google, Microsoft, Facebook, etc., ataca modul de viata liberal-democratic este o problema care trebuie dezbatuta de politicieni.
Ăăă... haideţi să fim de acord că nu sîntem de acord! :) Personal consider că politicienii sînt nişte funcţionari care trebuiesc traşi la răspundere. Al'fel spus, problemele pe care aleg să le dezbată politicienii trebuie să ne privească direct şi să vină de la noi... în momentul în care nouă nu ne mai pasă şi-i lăsam în pace, politicienii vor reveni la preocuparea lor de bază şi anume furatul. ;)
2. Exista modalitati de a folosi televizorul fara a oferi date de utilizare, cea mai simpla modalitate este de a nu-l cupla la internet. Apasa formal "Da, sunt de acord" dar de fapt nu e de acord si nici nu ofera date.
Nu mi-e clar dacă este legal sau nu să procedez în felul acesta dar dacă o fac, la o adică le ofer posibilitatea de a veni după mine. 99,9999% sigur n-o vor face dar e de gîndit: nu ştiu cîţi dintre Dvs. aveţi răbdarea de a citi polologhiile respective dar în multe dintre ele scrie că nu ai voie să perturbi funcţionarea serviciului oferit de ei şi (asta-mi place cel mai tare) că n-ai voie să foloseşti softul al'fel decît au intenţionat ei... de unde-aş putea eu şti ce-a fost în capu' lor dacă nu scrie-n manual? :-|
3. Cred ca se aplica si caveat emptor: putea afla cu mare usurinta ce fel de produs cumpara.
Poate că-nţelegem diferit "uşurinţă"? :-o Pe cuvînt, faceţi o căutare pe orice motor de căutare doriţi Dvs. şi veniţi c-un review care să descrie clar problema-n discuţie; atenţie, n-am afirmat că nu ştiam de funcţiile smart, ce-am afirmat a fost că nu ştiam (şi nu scrie nicăieri) că la 6 luni după GDPR
nu am de ales. Accept că rezultatul este-n primele 10 pagini de rezultate... NIMENI nu intră-n asemenea detalii... în primul rînd datorită faptului că toată lumea pare să se fi obişnuit cu răul ca fiind inevitabi (şi pînă la GDPR cam aşa şi era) şi-n al II-lea rînd hai să-i vedem pe Google promovînd în primele 10 pagini un review care dă cu bocancu-n politica lor de privacy...
@Raluca Dudescu : din păcate închisorile digitale sînt sînt în primul rînd foarte convenabile d-aia acceptă oamenii să stea-n ele. :-| Cel mai greu cînd e vorba de evadat din googlag :-z este să renunţi la facilităţi (începînd cu faptul că softul vine deja instalat şi ăăă... "configurat" ;) )
@All Nu pot decît să mă bucur că s-au găsit (totuşi) destui care să ia-n serios discuţia.