Buna ziua,am si eu o problema cu rambursarea creditului,pe la sfarsitul luni august 2018 am luat un credit de nevoi personale de 20000 lei cu comisioane si dobanda + asigurare de 2000 lei sa ridicat la valoarea de 29800 lei pe 60 luni avand data scadenta la data de 1 octombrie 2018,ceea ce am si platit .Pe data de 5 octombrie 2018 am solicit rambursarea creditului spunandu-mi ca suma se ridica la 22230 lei ,platin-d integral si asiguarea ,urmand ca a doua zi sa fac cerere pt inapoierea diferentei din asigurare ,alfel nu pot sa inchid creditul .Il consider un abuz din partea banci .Le pot enumera un articol din legea 50/2010 ,sa merg la ANPC ,invatati-ma va rog ce trebuie sa fac .Va multumesc mult !
Din cate stiu eu asigurarea se plateste anticipat pe an pentru anumite tipuri de credit. Daca v-au spus ca pentru rambursare anticipata este necesar sa achitati acea suma urmand ca apoi sa puteti depune cerere pentru restituire, procedati asa. Poate nu am inteles eu...
Buna ziua ,ati inteles corect ! Am facut azi cerere pt restituirea asigurari, sunt foarte curios cat imi da inapoi din 2000 lei tinan-d cont ca o luna am avut creditul ,probabil daca sunt nemultumit merg la ANPC .Va multumesc mult pt raspuns
Revin , in art. 66 din legea 50/2010 care prevede ca in cazul rambursari anticipate "consumatorul are dreptul la o reducere a costului total al creditului,aceasta reducere constand in dobanda si costuri aferente perioadei dintre data rambursarii anticipate si data prevazuta pt incetarea contractului de credit",Nu este un abuz din partea banci ! Nu pot sa-i las sa ma prosteasca.Ce ma puteti sfatui ,va rog!!! Va multumesc !