Am depus dosar CEDO, cu adresa exacta astfel : Monsieur le Greffier Cour européenne des droits de l’homme Conseil de l’Europe F-67075 Strasbourg cedex - FRANCE.
Mi s-a intors Scrisoarea cu mentiunea "Destinataire inconnu a l'adresse". Inca sunt in termenul de trimis, dar cui sa ma adresez, pe cine sa trag la raspundere, daca si cu urmatoarea trimitere mi se intampla la fel.
Am urmarit prin "Track and Trace" - Posta romana si ar parea ca a plecat din tara ... totusi eu nu cred ca s-a intors de la Strasbourg, ci in tara s-a intamplat ceva.
- Mai am inca o luna pana sa se implineasca termenul de 6 luni de la ultima comunicare primita acasa.
- M-a costat 160 lei - trimiterea prin Posta Romana
- Adresa scrisa de mine catre CEDO este scrisa clar, vizibil si inca se vede perfect.
- Plicul meu a fost introdus intr-o foaie de plastic pe care scrie "Posta Romana"
- Plicul meu este capsat la unul din capete unde eu zaresc o taietura care este ascunsa sub aceste capse.
- Raspunsul din partea Frantei (?!) este pe foaia de plastic, NU PE PLICUL MERU: "Restitution de l'information a l'expéditeur : destinataire inconnu a l'adresse"", de fapt o bucata (un petic) de hartie - 3,50/6,00 cm- cam incetosata/cam neclara, parca ar fi ceva de la un xerox- color, iar pe unul din colturi apare o stampila neclara. Nu descifrez pe stampila ceva cu france/francais -
- Eu nu am capsat colile de hartie si sunt numerotate consecutiv - de la 1 la ... pana aproape de 200 pagini, asa cum o cere CEDO.
- Plicul meu are aceasta taietura acoperita de capse si este cam "jumulit" si pe la colturi parca l-ar fi ros soarecii - mi s-a spus ca era un plic deteriorat si de aceea a fost pus in plastic. Total fals pentru ca am trimis intr-un plic cu protectie.
- Track and Trace scrie ca a primit plicul meu in 29.08.2018 si in 31. 08.2018 a iesit din tara.
Cand s-a deteriorat plicul? In 2 zile in Romania ?
Iar daca s-a deteriorat pe drum intre Romania si Franta, cum e raspunsul Frantei direct pe plasticul Postei Romane?
Eu cred din ce in ce mai mult ca plicul meu nu a plecat din tara.
Asa ca va rog sa ma indrumati unde sa reclam dincolo de Posta Romana?
1. Violarea corespondentei !
Daca nu mai este continutul meu in plic?
Eu nu as dori sa desfac acum plicul pentru ca nu s-ar mai putea vedea ca a fost taiat, apoi capsat, asadar, citit si poate scoase sau inlocuite pagini.
2. As putea trimite la CEDO acest plic violat, exact asa cum este primit in celofan si capsat de la Posta Romana?
Tocmai pentru a se vedea ce se intampla in Romania.
Chiar ii supara rau de tot ce este scris in dosarul meu cu decizie irevocabila?
Va multumesc pentru raspunsurile date pana acum.
Va rog sa nu ma lasati fara un raspuns corect privind modalitatile de sesizare pentru violarea corespondentei
si
Un sfat profesionist DACA este bine sa trimit catre CEDO acel plic primit in celofan cu mentiunea de destinatar necunoscut venit ca din partea postei franceze.
Sau, pur si simplu sa fac un Dosar nou catre CEDO. Explicand sau nu de ce s-a intamplat.
Posta romana mai face incurcaturi , abuzuri si alte asemenea.Eu am avut la intern doua astfel de situatii una in 2017 septembrie si una luna trecuta.In cea de anul trecut nu am primit o sentinta judecatoreasca trimisa din Bucuresti si in cea de luna trecuta nu am primit motivele de recurs desi aveam recipisa sa ridic motivele de recurs de la oficiul postal,
Demos
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimata utilizatoare, adresa este corecta si conforma procedurii.
Deteriorarea a fost facuta in Ro de unde plicul de protectie din plastic.
Raspunsul este clar in franceza dar nu stim daca intradevar abtibildul vine de la posta franceza.
In mod normal, toate sticker-urile postei franceze poarta logo-ul La Poste cu stampila, data si semnatura (nu am dreptul de a-l reproduce deci nu ramane decat sa-l cautati pe site, acelas site unde puteti sa urmariti si scrisoarea recomandata)!
Pentru a evita astfel de inconveniente, in mod cert provocate de posta Ro, mai bine va adresati unui serviciu de curierat serios ca DHL, TNT, etc...!
Mai scump dar sigur, puteti urmari in permanenta si in timp real situatia coletului pe Internet, in + le dati nr de telefon si daca au vreo problema va suna.
Nu uitati sa reclamati problema la posta romana daca abtibildul nu poarta logo-ul postei franceze pt a recupera macar banii!