avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Plata dividende trimestriale SRL
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Plata dividende trimestriale SRL

Buna ziua, detin un SRL neplatitor de TVA la care faceam repartizarea dividendelor anual si as avea urmatoarele intrebari:

1) O data cu noua lege, doresc sa fac repartizarea dividendelor de doua ori pe an ( in toamna si in primavara ), ce implica mai exact asta ?

2) trebuie facut bilantul firmei inainte de fiecare plata sau in fiecare trimestru ?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:03, 15 Octombrie 2018
Da, trebuie facut bilant de catre contabilul autorizat.

2) trebuie facut bilantul firmei inainte de fiecare plata sau in fiecare trimestru ?



La sfarsitul trimtestrului. Legea 82/1991:

(3^1) Repartizarea trimestrială a profitului către acţionari sau asociaţi se poate efectua opţional, în cursul exerciţiului financiar, în limita profitului contabil net realizat trimestrial, plus eventualele profituri reportate şi sume retrase din rezerve disponibile în acest scop, din care se scad orice pierderi reportate şi sume depuse în rezerve în conformitate cu cerinţele legale sau statutare, respectiv pe baza situaţiilor financiare interimare aprobate de adunarea generală a acţionarilor sau asociaţilor, după caz.
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare dividende SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Buna seara. am si eu o nelamurire.Administratorul doreste sa ridice dividende din profitul din anul in curs.Cum se procedeaza in aceasta situatie, ce fac in ... (vezi toată discuția)
Avans spre decontare nejustificat CeapaROsie CeapaROsie Buna seara! Lucrez in IT si am propriul SRL prin care prestez serviciile incepand cu anul acesta. De la firma cu care colaborez mi s-a zis ca pot sa imi ... (vezi toată discuția)
Scoatere bani din firma Robert - Pană Robert - Pană Am o curiozitate va rog, Sunt singurul din firma, fara angajati, doar eu aduc venit firmei, dar nu sunt angajat ci doar administrator, sa zicem ca am ... (vezi toată discuția)