avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sicane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sicane

Buna ziua,

O colega de serviciu(lucram intr-o intitutie de stat) sta f bine cu seful drept pentru care isi permite sa jigneasca si sa ameninte voalat diverse persoane din institutie.Atitudinea ii este caracteristica de baza deci nu poate fi corectata prin discutii principiale.Eu as dori sa stiu cum trebuie procedat din punct de vedere juridic pentru a avea parte de un tratament normal. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 15:36, 11 Noiembrie 2009
1. Ar fi bine ca toate persoanele care sunteti in aceasta situatie sa mergeti si sa vorbiti cu seful sefului dvs., sa-i spuneti de comportamentul colegei si de disconfortul pe care il provoaca.
2. Banuiesc ca aveti si un sindicat la care puteti apela.
3. Puteti discuta si cu colega in cauza sa vedeti ce o determina sa aiba un asemenea comportament. Poate are sa va reproseze ceva si nu indrazneste sa spuna.
Nu se poate discuta nimic asta e problema.
Sunt de acord cu colegul meu dl Tudor.

In plus, daca sustineti ca nu se poate vorbi cu colega nabadaioasa, si daca aveti ceva retineri in a discuta "in direct" cu seful care ii sustine spatele, puteti sa apelati la varianta "in scris".

Redactati in scris ce aveti de spus si vedeti apoi cine semneaza. Ptr ca s-ar putea sa aveti surprize. Asa cum veti avea si daca ati dori sa vorbiti cu seful. Multi dintre cei "vatamati" s-ar putea sa nu marsheze. Deci, aveti grija cum procedati si, mai ales, nu va faceti prea mari sperante. Mai bine sa descoperiti ca oamenii doresc si chiar vor sa faca asta decat sa credeti ca o vor face.
Si, de asemenea, incercati sa nu jucati rolul Ioanei D'arc. Ptr ca, uneori, nu merita sa deveniti martir/martira daca colegii nu sunt alaturi.
Din nefeicire nu exista nici o prevedere legala care sa apere angajatii de aceste gen de abuzuri din partea colegilor sau angajatorilor. daca toti colegii sunteti uniti si mergeti la conducatorul locului de munca este posibil ca mazar sa ii atraga atentia respectivei colege, daca mergeti numai dvs nu veti reusi mare lucru. Incercati in rest sa ignorati persoana.
Regulamentul intern ar trebui sa contina reguli privind respectarea principiului nediscriminării şi al înlăturării oricărei forme de încălcare a demnităţii.

Alte discuții în legătură

Violenta la locul de munca andrab andrab Am nevoie de ajutor urgent! Seful meu in toiul unei discutii mai mult sau mai putin in contradictoriu, s-a enervat atat de tare incat a aruncat cu telefonul ... (vezi toată discuția)
Dreptul la liberă exprimare: e legal să mi se atragă atenția, la muncă, pentru că folosesc uneori un limbaj mai ,,colorat"? kassp3r kassp3r Daca in timp ce vorbesc cu un coleg si amandoi folosim un limbaj uneori mai \"colorat\" pentru ca ne-am permis, este corect ca o terta persoana din afara ... (vezi toată discuția)
Bataie intre minori cristinaeuu cristinaeuu Acum cateva zile am batut o colega alaturi de o prietena,deoarece isi batea joc de mine incontinuu;de mult timp.Stiu ca nu am procedat corect,dar totusi o ... (vezi toată discuția)