Apartament cumparat cu prima sotie in noiembrie 1980 in val de 95.515 lei conf. contract constructie.Avans 29.615 lei si restul de 65.900 lei in rate cu credit de la CEC,pe 15 ani conf contract CEC/noiembrie 1980.proces verbal de predare-preluare mai 1982.Rata lunara 509 lei.
Divorteaza de prima sotie in octombrie 1983 conform sentinta de divort in care se specifica ca nu mai locuiau in fapt de cca.4 ani.Din aceasta casatorie rezulta un copil. La data divortului si pana in prezent nu a avut loc patrajul.
In 1985 se recasatoreste cu cea de-a doua sotie,cu care achita si restul de rate ale apartamentului.Din aceasta casatorie mai rezulta un copil.
In momentul decesului sotului, la succesiune cum se stabilestemasa succesorala si care sant cotele fiecaruia?
Prima sotie?
Copilul di prime casatorie?
A doua sotie?
Copilul di a doua casatorie?
Este necesara la stabilirea masei succesorale de catre notar si prezenta primei sotii?Este aceasta obligata sa declare cota de contributie la cumpararea acestui apartament desi din acte reiese clar contributia sotiilor la dobandirea acestui apartament?
Eu as fi fost dispusa sa renunt la apartament si as fi dorit doar casa care nu valoreaza decat sentimental fiind casa de suflet a tatalui si care repet este de patru cinci ori mai mica ca valoare,casa batraneasca in comparatie cu apartamentul ultracentralar .Insa la modul cum stau lucrurile si cum actuala sotie vrea totul nu ma deranjeaza nici sa ramana totul asa cum ar hotara notarul sau instanta pentru ca scopul meu nu este sa obtin niste bani si nici nu cred (sper) ca ar putea vinde nimic fara acordul meu(in primul rand acea casa).Indiferent cum va fi eu nu o voi da afara atat cat traieste poate locui in acel apartament desi nu ar merita nimai ca spre deosebire de ea eu sant om si am suflet.va multumes pentru sfaturi si totodata sant convinsa ca oricat ar cunoaste-o notarul pe actuala sotie nu-si va risca cariera pentru ea dar o va ajuta cu sfaturi eventual.
Succesiune
mikid
Va rog sa ma informati in legatura cu un caz de succesiune. Sotul decedat, sotia in viata nu este trecuta in contractul de apartament ca si coproprietar, fiul ... (vezi toată discuția)
Succesiune
mironica_adina
Tata a decedat si face 6 luni de la acesta disparitie. Sotia lui, adica mama mea de a doua inainte de a se casatori cu tata sustine ca a depus o suma de bani ... (vezi toată discuția)