avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abandon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abandon

Persoana aleasa presedinte al asociatiei incadrul AG a proprietarilor semneaza procesul verbal al AG., insa dupa adunarea generala renunta tacit nu relationeaza cu membri comitetului excutiv alesi in aceeasi AG nu incheie contract de mandat nu actioneazaneaza in niciun fel. Ce sanctiuni risca persoana in acesta situatie in conditiile prevederilor legii 196/2018
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:33, 20 Octombrie 2018
In ce sens nu relationeaza cu ceilalti membri din comitet? Nu le raspunde cand incearca sa il contacteze, nu isi indeplineste atributiile din lege?
In acest caz, daca nu renunta de bunavoie, ori il schimbati pentru neindeplinirea atributiilor, ori sesizati compart. relatii cu asociatiile de proprietari din primarie pentru a-l sanctiona.
Daca este introvertit mai bine il schimbati dupa ce este sanctionat de primarie, ori inainte, este optiunea proprietarilor!

Articolul 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
e) nerespectarea statutului, a acordului de asociere, precum și neîndeplinirea sau depășirea atribuțiilor de către președinte, membrii comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de către administrator;
(2) Contravențiile prevăzute la alin. (1) se sancționează după cum urmează:
c) faptele prevăzute la alin. (1) lit. e) și j), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei;
(4) Constatarea contravențiilor prevăzute la alin. (1), făcută la sesizarea oricărei persoane interesate sau din oficiu, precum și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare se fac după cum urmează:
b) de către primari sau de împuterniciții acestora sau de către Poliția Locală în cazul faptelor prevăzute la alin. (1) lit. a)-e), i)-m) și o)-s);
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune pe lege !! Ion Artene Ion Artene Buna Ziua. Situatie - Asociatia de Proprietari / prin presedinte / nu pune la dispozitie proprietarului ,copii dupa documente ale asociatiei .Care este ... (vezi toată discuția)
Abuz presedinte asociatie LIoanna LIoanna Presedintele asociatiei refuza sa prezinte Comitetului Asociatiei lamuriri precum cati anjajati are blocul.Refuza sa arata documente precum statul de plata, ... (vezi toată discuția)
Amenda de 2500 lei pt un presedinte de bloc ... prettydaniola prettydaniola Vi se pare normal ca un președinte de bloc sa primească o amenda de 2500 lei de la poliția locală pentru: nesemnarea listelor de întreținere, faptul că ... (vezi toată discuția)