avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CURTEA CONSTITUTIONALA SI AVOCATUL POPORULUI, DOUA ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CURTEA CONSTITUTIONALA SI AVOCATUL POPORULUI, DOUA INSTITUTII CARE ISI BAT JOC DE FOSTII PROPRIETARI NATINALIZATI DE COMUNISTI

Legea 165/2013 este o bate de joc, despagubirile date de anrp ( o institutie cu oameni foarte corupti, cum s-a dovedit de altfel ) sunt derizorii,, la valoarea grilei notariale din 2013. Cine poate face o casa in milocul orasului cu 970 de lei mp ? Nimeni. De ce curtea constitionala si avocatul poporului nu declara aceasta lege neconstitutionala? De ce nimeni nu face nimic in tara asta comunista romania ? Noi proprietarii nationalizati de stat suntem nationalizati a doua oara de statul t comunist romania. Noi ne platim datorile s fata statul comunist numit romania, dar statul romania nu-si plateste datoriile fara de noi, la adevarata valoarea a caselor nationalizate de comunisti. E ca si cand as primi despagubire un kilogram de struguri pentru o casa nationalizata, si statul zice sa ma multumesc cu strugurii stricati . , sau ca si cand statul imi fura un tablou de theodor aman si imi restituie doar rama tabloului.


Editat: Atentie la limbajul folosit si la modul de scriere pe Forum
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:29, 22 Octombrie 2018
Buna ziua,
Nu se pune problema neconstitutionalitatii legii ci a adaptarii ei la momentul actual in sensul actualizarii costurilor conform grilelor notarilor de astazi, 2018.
Si daca s-ar actualiza la valoarea din 2018 a grilei notariale din 2018, despagubirile ar fi neserioase, o casa se cumpara cu 1000 de euro/ mp in centrul orasului , nu cu 1900 lei cum e acum la zona A 1 ( suprafata utila). Inainte in 2013 SC AMT SRL facea grila la suprafata construita acum o face la suprafata utila, si suprafata utila si cea construita nu e tot una si acelasi lucru. Dar nimeni nu poate construi o casa in mijlocul orasului cu 1900 de lei / mp, ci cu 1000 euro-1500 euro / mp. De aceea despagubirile dat de ANRP sunt neserioase.
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2018
Lisonelta400, utilizator
Puteti ajunge la CEDO cu cazul dvs.
Si eu sunt de parere ca despagubirile trebuie platite la o valoare care sa nu fie derizorie si aveti sanse sa obtineti castig de cauza la Strasbourg.
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua ! Nu stiu ce sanse am si cu CEDO ca cei de la CEDO au lasat pe poloticienii romani sa faca legea 165/2013. Dupa ce ca despagubirile primite de la ANRP sunt derizorii, oamenii primesc puncte, apoi trebuie sa faca cerere pentru a primi bani, si am auzit ca primesc bani in 5 transe. Pana sa primesc bani mor . Cred ca ANRP asteapta sa moara toti proprietarii, asa se va rezolva problema proprietailor furate de comunisti.
Fiecare stat are dreptul de a-si face legile sale dar aceasta nu înseamnă că trebuie să încalce drepturile si libertățle fundamentale ale omului.

CEDO nu ar fi de acord cu sume derizorii.
Sunt însă mai multe aspecte de analizat.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grilele notariale ( depagubirile anrp) Hamarsold1944 Hamarsold1944 DESPAGUBIRILE LA ANRP SE FAC DUPA GRILA DIN 2013. DACA LA CRAIOVA CASELE DIN ZONA A SUNT EVALUATE LA SUMA DERIZORIE DE 970 LEI/ MP SI TERENUL ESTE EVALUAT LA ... (vezi toată discuția)
Problema caselor nationalizate LISONELTA300 LISONELTA300 Tatal meu si unchiul meu au murit, eu astept de ani de zile de la ANRP sa-mi dea despagubiri pentru casele nationalizate de la strabunicul meu. Legea 165/2013 ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobil ( cer sa ma ajute cineva , chiar un notar daca se poate) . Hamarsold1944 Hamarsold1944 Va rog sa binevoiti sa-mi evaluati si mie un imobil din Dolj , din zona A a orasului Craiova conform grilei notariale din 2013. Imobilul nationalizat avea ... (vezi toată discuția)