avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PROBLEMA CASELOR NATIONALIZATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PROBLEMA CASELOR NATIONALIZATE

Tatal meu si unchiul meu au murit, eu astept de ani de zile de la ANRP sa-mi dea despagubiri pentru casele nationalizate de la strabunicul meu. Legea 165/2013 e o bataie de joc la adresa mea, eu nu am ce face cu punctele, apoi aceste puncte se dau in transe de cate 5 ani. Despagubrile se stabilesc la nivelul grilei notariale unde valoarea casei si a terenului este de 7-10 ori mai mica decat in realitate, poate chiar mai mica. Practic sunt nationalizat a doua oara. Este o bataie de joc sa fiu despagubit la grila notariala din 2013, unde valoarea mp de teren este 740 lei iar valoarea mp de casa este 970 de lei. Eu am avut case in buricul orasului unde valoarea este si de 1500-2000 de euro, nu de 970 de lei. Cine mai face azi casa cu 970 de lei mp ? Poate in vreo comuna amarata, nu in mijlocul orasului. Familia mea a avut 3 case de 700 de mp fiecare cu peste 30 de camere si 8000 de mp de teren intravilan in mijlocul orasului, familia mea a fost una din cele mai bogate familii din Romania, si statul imi arunca praf in ochi, asteapta sa mor sa nu-mi dea nimic. Când am eu de dat datorii catre statul roman, eu le platesc, dar statul asteapta sa mor, sa nu-si plateasca datoriile fata de mine, nici macar la valoarea ridicola a grilei notariale. Eu nu pot sa particip la licitatie sa vand puncte, si apoi cine sa-mi cumpere mie punctele? Nimeni, este o bataie de joc aceasta lege 165/2013.
Cel mai recent răspuns: LISONELTA300 , utilizator 16:43, 26 August 2018
Aveți dreptate. Cel mai bine ar fi sa va consultați cu un avocat pentru a vedea ce se mai poate face. Situația nu poate rămâne asa
Buna ziua ! Domnului avocat Petre Enache, ////Din pacate nu doar eu sunt in situatia asta , ci mii de romani, in multe procese verbale de nationalziare din pacate nu este trecuta nici suprafata imobilelor nationalizate, de aceea ANRP ne si respinge dosarele, dar nu este vina mea ca cei care au facut schita caselor nu au trecut si suprafata. Cu toate acestea la alte doua case am hotarari judecatoresti pe care ANRP nu le respecta, iar o judecatoare a decis sa mi se dea despagubiri la una din case , doar pentru casa, nu si pentru terenul de sub casa si curtea casei. ( ca si când casa a stat in aer, dar din pacate asa au judecat doamnele judecatoare din Romania, revendica casa in aer ). O bataie de joc, chiar nu mai stiu ce sa mai fac. Ma gândesc ca maine poimâine mor si eu si nu mai primesc nimic. CEDO si-a batut joc de romani, si nu a verificat cum se aplica aceasta lege neconstitutioanal 165/2013. Cred ca CEDO s-a staurat de noi romanii si au inceput si acolo judecatorii de la CEDO sa ne respinga cererile, fara sa le motiveze. ( desi am respectat termenul de 6 luni de la pronuntare, CEDO a inceput sa-si bata joc , sa respinga cererile pe banda rulanta).
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2018
LISONELTA300, utilizator
Dacă făcea cererea un avocat istet nu se respingea... asa se intampla cand mergi pe serviciile juridice cele mai ieftine... gândiți va astfel: o pereche buna de pantofi nu are cum sa coste 30 lei... asa si cu serviciile juridice ieftine. In alta ordine de idei, cred ca trebuie sa mergeți cu actele la un avocat bun si vedeți ce va spune... dacă va cere bani de consultanta macar va alegeți cu sfaturi pertinente cu actele in fata dacă nu vreti sa mergeți mai departe cu acel avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2018
Petre Enache, Avocat
Pai merg eu la avocat , dar din pacate Legea 165/2013 e prost facuta. De exemlu la Mehedinti, in satul Sisesti, bunicul meu a avut un conac cu 2 etaje de 228 mp suprafata desfasurata. Conacul ala avea ziduri groase de 80 cm ( asa se faceau conacele pe vremuri). O casa ca aia nu se poate face nici cu 1057395, 60 lei. Din pacate in grila notariala scrie ca trebuie sa primesc 100 de lei de metru patrat adica 22800 de lei. ( bataie de joc). Deci pentru o casa ( cazemata ) de 228000 de euro, eu as primi de la ANRP doar 4916,23 de euro, de 46,37 ori mai putin. Din pacate la mine la tara conace de 426 mp se vand cu preturi derizorii de 40000 de lei. Asta este ANRP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 165/2013 neconstitutionala LISONELTA300 LISONELTA300 Tatal meu si unchiul meu au murit, eu astept de ani de zile de la ANRP sa-mi dea despagubiri pentru casele nationalizate de la strabunicul meu. Legea 165/2013 ... (vezi toată discuția)
Curtea constitutionala si avocatul poporului, doua institutii care isi bat joc de fostii proprietari natinalizati de comunisti Lisonelta400 Lisonelta400 Legea 165/2013 este o bate de joc, despagubirile date de anrp ( o institutie cu oameni foarte corupti, cum s-a dovedit de altfel ) sunt derizorii,, la ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobil ( cer sa ma ajute cineva , chiar un notar daca se poate) . Hamarsold1944 Hamarsold1944 Va rog sa binevoiti sa-mi evaluati si mie un imobil din Dolj , din zona A a orasului Craiova conform grilei notariale din 2013. Imobilul nationalizat avea ... (vezi toată discuția)