avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Studii cenzor legea 196/2018
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Studii cenzor legea 196/2018

Cenzorul asociatiei noastre de proprietari are urmatoarele studii:
- 1978-1982 Liceul Militar de Marina " Al. I. Cuza"
- 1982-1986 Institutul de Marina "Mircea cel Batran";
- 1998-2000 Academia de Inalte Studii Militare;
- 2009 Post Universitar Conducere
Poate sa ramana in continuare cenzor?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:32, 22 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
conform legii nu

daca isi face treaba si pricepe lucrurile din asociatie,parerea mea e ca il puteti pastra...nu cred ca se va lega cineva de treaba asta si oricum mai greu sa gasesti cenzor in asociatie
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lasati-l cenzor, nu exista sanctiuni in L196/2018 daca cenzorul nu indeplineste cerintele legii in privinta studiilor, numai pentru administrator exista sanctiuni in cazul in care nu detine atestat

Articolul 46-L196/2018
(2) Dacă dintre membrii asociației de proprietari nu se poate alege un cenzor, atunci adunarea generală a proprietarilor mandatează comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociației de proprietari, persoană fizică cu studii superioare în domeniul economic sau juridic ori persoană juridică cu domeniul de activitate contabilitate, audit financiar sau consultanță în domeniul fiscal, pe bază de contract individual de muncă sau, după caz, contract de prestări de servicii.

Articolul 60
(1) În cazul în care cenzorul/membrii comisiei de cenzori sunt persoane fizice, acestea trebuie să aibă cel puțin studii medii în domeniul economic sau studii în domeniul juridic.

Aceste doua articole se bat cap in cap, la art. 46 alin. (1) se lasa de inteles ca cenzorul din cadrul asociatiei de proprietari, proprietar, nu are cerinte privind studiile iar la art. 60 se precizeaza ca trebuie sa aiba cel putin studii medii in domeniul economic sau juridic.

Cu ce este mai prejos un proprietar care are
-Liceul Militar de Marina " Al. I. Cuza"
-Institutul de Marina "Mircea cel Batran";
-Academia de Inalte Studii Militare;
-post Universitar Conducere
fata de unul care 12 clase fara bac dar a urmat colegiul economic Viilor, profil bucatar-ospatar?

Ce faci in situatia in care in bloc nu ai proprietari cu studii medii economice sau juridice??
Atentie sporita cu persoanele alese de catre asociatia de proprietari sa exercite functia de cenzor deoarece responsabilitatea acestuia este prevazuta de dispozitiile speciale care guverneaza desfasurarea si prestarea functiei de cenzor
Cenzorul raspunde pentru actele si actiunile sale indiferent de locul unde exercita responsabilitatea
Cenzorul raspunde administrativ,civil sau penal dupa caz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cenzor extern pt asociatia de proprietari MihaiBvn MihaiBvn Buna seara, Am nevoie de o clarificare. La sedinta initiala de constituire a asociatiei s-a ales un cenzor extern, cu un salariu net de 350 RONi, caruia, in ... (vezi toată discuția)
Sunt cenzor la asociatia de proprietari, cu studii politehnice de scurta durata. trebuie sa dau demisia conf. l 196/2018? Marica_sz Marica_sz Buna ziua Sunt singurul cenzor la o Asociatie de proprietari. Sunt inginer cu studii politehnice de scurta durata. Conform L-196/2018 poate ocupa functia ... (vezi toată discuția)
Cenzor la asociatia de proprietari CriBrb CriBrb Buna ziua, Dorim sa ne infiintam o asociatie de proprietari, bloc nou. S-a propus ca cenzor un proprietar de apartament, dar fara studii de specialitate ... (vezi toată discuția)