avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Alocatii copii
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Alocatii copii

Copilul meu e nascut in Italia, am mers in Romania in 2017 si am depus dosarul pentru alocatie,nu a intrat nimic pe card timp de 6 luni. La rindul sau, cardul a expirat. Cum ar trebui sa procedez acum? In Italia se poate verifica undeva sau trebuie sa merg doar in Romania sa rezolv?
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 07:47, 29 Octombrie 2018
Buna dimineata!

Dvs. unde locuiti acum? In Italia sau in Romania?
Cardul este emis de o banca din Ro?

Sunati prima data si interesati-va in Romania daca au fost facute plati. Daca da, va trebui sa mergeti in Romania la banca, pentru ca probabil banii sunt acolo.

De ce nu ati depus dosarul aici, in Italia. Copilul are dreptul la alocatie si aici, daca dvs. sau sotia aveti un contract de munca inregistrat la INPS. Bineinteles, ca nu puteti obtine alocatie din ambele state. Ori din Romania, ori din Italia. Iar in Italia are un cuantum mai mare decat in Romania.
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie italia mtheodora90 mtheodora90 Am locuit in Italia si am lucrat, dar fara forme legale, deci nu am primit alocatie pentru minorul din intretinere. Am revenit in Romania si vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Lamurire alocatie copii italia dana_banica2000 dana_banica2000 Am depus actele pentru alocatie europeana in 20.07.2014. Dosarul a fost predat ,la oficiul din Italia, la data de 30.07.2014 contractul meu de munca a incetat ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat al copilului nascut in ltalia marianalascu marianalascu Buna ziua.Doresc sa stiu ce trebuie sa fac in cazul in care copilului meu in varsta de 3 ani si 6 luni ,nascut in italia si reintors acasa in braila,nu i se ... (vezi toată discuția)