avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membru ONG fara sa platesti contributie si taxa de ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membru ONG fara sa platesti contributie si taxa de inscriere!

Buna ziua!
As dori sa intreb daca poti deveni membru intr-o asociatie (ONG) fara sa platesti taxa de inscriere si /sau cotizatie anuala?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:16, 7 Noiembrie 2018
Taxa de inscriere si /sau cotizatie anuala sunt stabilite de adunarea generala ca si eventualele facilitati acordate unor categorii de membri cu drepturi depline. Deci legea ofera doar cadrul general fara sa impuna.
Legea permite dar nu obliga asociatiile sa instituie taxe de inscriere si respectiv cotizatii. COnteaza ce scrie in statutul acelei organizatii si in procedurile interne. La unele organizatii exista obligatia achitarii unei taxe de inscriere si / sau cotizatii anuale, insa nu totdeauna plata ei conditioneaza dobandirea sau pastrarea calitatii de membru. Eventual daca depaseste cu mult termenul statutar de plata a cotizatiei, membrul in cauza poate fi exclus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulamentului de organizare si functionare asociatie Stefy26 Stefy26 Buna ziua! In cadrul regulamentului de organizare si functionare a unui ONG se pot elabora mai multe detalii legate de inscrierea membrilor si a drepturilor ... (vezi toată discuția)
Calitatea de membru activ (cu drept de vot in aga) intr-o asociatie mariusorban mariusorban Ce ii confera dreptul de a participa si vota la sedintele AGA (in afara de plata cotizatiei si a indatoririlor din statut) unui membru care nu este fondator ... (vezi toată discuția)
Membrii fondatori ong scobarul scobarul Cum poate fi exclus un membru fondator ? ONG-ul nostru are 8 membrii fondatori La un ONG (asociatie de pecari) cu 8 mebrii fondatori este necesar cenzor ? (vezi toată discuția)