avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda ratb. PV mincinos
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda ratb. PV mincinos

Pe 3 noiembrie am primit o amenda intr-un autobuz ratb.
Am urcat in autobuz cu un amic si imediat ne-a abordat un grup de controlori.
Ne-a intrebat daca avem card. Le-am spus ca am dar de abia am urcat si nu am apucat sa il taxez. Au spus ca e in regula, ca m-au vazut ca de abia am urcat si sa le dau cardul ca il vor taxa ei. Dupa care mi-au cerut si buletinul ca sa verifice ca este cardul meu. Toate in regula pana atunci.
Dupa care l-au luat si pe tipul care era cu mine. El nu avea card si a refuzat sa se legitimeze pe baza motivului ca nu are cardul de identitate.
Am coborat cu ei. Inca nu mi-au dat buletinul desi am insistat sa mi-l inapoieze.
Controlorii nu au reusit sa il amendeze pe amicul meu, politia a refuzat sa ii ajute si s-au gandit sa imi faca mie un proces verbal. Eu nu am fost de acord cu asa ceva din moment ce eu de abia urcasem in autobuz si nu am avut timp sa taxez cardul.
Am refuzat sa semnez PV. Amicul meu a scapat de amenda.
Astazi, 17 noiembrie mi-a venit scrisoare acasa. La mentiuni scrie ca nu am obiectii si ca nu a fost nici un martor.
Ma simt inselata. Nu este adevarat ce scrie in procesul verbal.
In plus, urmatoarea data cand am folosit cardul am observat ca imi lipsesc banii pentru o calatorie, ceea ce inseamna ca acei controlori mi-au taxat cardul.
Vreau sa fac contestatie. Maine este ultima zi in care pot face asta.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:16, 17 Noiembrie 2014
Formulati contestatie in care solicitati anularea procesului verbal si exonerarea de la plata amenzii,prezentati situatia de fapt povestita pe forum,il chemati pe amic ca martor si incercati sa dovediti contrariul celor retinute prin procesul verbal.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil ca un controlor ratb sa imi intocmeasca un proces verbal fara cunostinta mea? ihatecontrolori ihatecontrolori Am fost victima unui abuz al controlorilor RATB. Imediat ce urc in tramvaiul RATB, ma indrept catre un aparat de taxat. Imi scot abonamentul RATB vrand sa ... (vezi toată discuția)
Contestație amendă ratb GeorgeeS GeorgeeS Buna ziua! Decurand mi-am uitat abonamentul ratb acasă și când au urcat controlorii in autobuz mi-au spus să cobor din autobuz, fiind și un jandarm cu ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda ratb klement klement Caut un sfat avizat In urma primiri unei contraventii pentru circulare pe RATB fara card validat mi s-a intocmit un proces verbal complet, ( agent ... (vezi toată discuția)