Aș dori să fac o acțiune în instanță pentru reconstituirea vechimii în munca 1998-2000. Sunt suficiente ca probe contractul din acea perioadă și o adeverință de salariu? Nu mai am cartea de muncă
As dori sa fac o actiune in instanta pentru reconsituirea vechimii in munca pentru perioada 1998-2000. Nu mai sunt in posesia carnetului de munca ci doar a contractului de munca inregistrat la Camera de munca. Fostul angajator a fost lichidat si activitatea a fost preluata de o alta firma ce mi-a eliberat o adeverinta de salar. Nu am posibilitatea de a aduce martori in proces.
Probele de mai sus sunt suficiente pentru obtinerea hotararii judecatoresti ? Procesul se va deschide impotriva Casei de pensii sau a firmei actuale ce a preluat activitatea fostului angajator?
Multumesc
Eu am o perioadă de 6 luni și câteva zile lucrate în grupă specială 100% în 2001 ca miner subteran la închideri de mină, înregistrată pe vechea carte de muncă, dar pentru care angajatorul nu a plătit taxele CAS către stat, notificat chiar pe cartea de muncă de către CAS mulți ani mai târziu ! Cum pot recupera această perioadă de grupă specială, ținând cont că angajatorul a fost o firmă privată numită SC. Olservmin SRL, care din câte am citit în presa vremii a făcut numai inginerii financiare pe spatele minerilor disponibilizați, însușindu-și fonduri de la UE, fiind căpușată inclusiv de firmele lui Marin Condescu ! Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia la acea dată condusă de către Marin Condescu fiind singurul asociat al SC Olservmin SRL iar această societate furată și căpușată s-a desființat de cel puțin 16 ani ???