avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediului medical în zilele de weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediului medical în zilele de weekend

Lucrând la o firma cu program 7zile din 7,este adevărat că legea nu îl obligă pe angajator sa îmi plătească concediu medical pt zilele de sâmbătă Si duminică?desi medicul mi a dat medical Si pt zilele de weekend,mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 26 Octombrie 2018
Ordin nr.15/2018
art.31
(1) Indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă se suportă, potrivit art. 12 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, de către angajator sau din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS), pentru zilele lucrătoare din duratele exprimate în zile calendaristice de incapacitate temporară de muncă, socotite din prima zi de incapacitate.

(2) Numărul de zile ce urmează a fi plătite nu va cuprinde zilele de sărbătoare declarate nelucrătoare, potrivit prevederilor legale în vigoare, și/sau zilele nelucrătoare stabilite prin programul de lucru, potrivit contractelor colective de muncă.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

5 zile calendaristice sau 5 zile lucratoare la calcul cm patrician patrician In OUG 158.....se spune.... ....ART. 12 Indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se suportă după cum urmează: A. de către angajator, din ... (vezi toată discuția)
Plata medical pt angajat in program inegal Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu Stie cineva daca exista vreun precedent, sau alta norma legala, care sa reglementeze plata medicalului pt programe inegale de munca? Mai concret e vorba ... (vezi toată discuția)
Concediul medical cuza28voda cuza28voda In primul rand mentionez ca societatea noastra lucreaza pe un sistem 6+2(2 zile sch.1,2 zile sch.2,2 zile sch.3,2 zile liber).Am avut conceduil medical 3 ... (vezi toată discuția)