Am si citat deja articolul, asa cum v-am spus deja, in P.S.ul dintr-un mesaj de-al meu catre initiatorul topicului. Se pare ca trebuie sa-l mai redau inca o data. Iata-l mai jos:
CipM a scris:
P.S. articolul de mai jos din L196/2018 e cel care prevede, daca vreti, includerea bebelusilor, prin sintagma "persoanele care locuiesc [...] in condominiu". Bebelusii sunt persoane si locuiesc in condominiu, deci intra la calcul precum restul celor ce locuiesc in bloc.
Articolul 82
(1) Cheltuielile repartizate proporțional cu numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociației pentru asigurarea serviciilor de utilități publice de care beneficiază persoanele care locuiesc sau desfășoară activități în mod curent în condominiu și care nu pot fi individualizate pe fiecare unitate de proprietate individuală în parte pe baza unor dispozitive de măsurare/înregistrare, fie datorită naturii și caracteristicilor anumitor servicii, fie din lipsa dispozitivelor de măsurare/înregistrare.
(2) Cheltuielile repartizate după numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociației pentru: apă rece, caldă și canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrică utilizată pentru funcționarea instalațiilor comune, inclusiv a ascensoarelor; colectarea deșeurilor menajere, vidanjare.
Va sfatuiesc sa puneti mana sa cititi si legea care stabileste continutul informatiilor din cartea de imobil ca nici p-asta n-o stiti - OUG 97/2005. Va redau numai esentialul.
Articolul 38
(4) Responsabilul cărții de imobil are obligația să înscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliază sau au reședința în imobilul respectiv și să o prezinte, la cerere, polițiștilor sau lucrătorilor serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor.
Adica trebuia sa aveti deja in cartea de imobil numele copiiilor daca locuiescc acolo (domiciuliu sau resedinta) adica fix daca acum trebuie trecuti la plata sau nu.
Nu se trec numai proprietarii! Se trec si copiii si chiriasiii!
De fapt, proprietarii nu se trec in cartea de imobil decat daca locuiesc acolo, altfel nu.
Obligatia declararii nasterilor sau altor schimbari intervenite asupra nr de pers din asociatie a existat si in legea veche, nu e ceva introdus de legea noua.
Jesus Christ! Chiar sunteti intr-un CEx?!