avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bebelusi pana la vârsta de 3 ani nu se adauga la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bebelusi pana la vârsta de 3 ani nu se adauga la intretinere

Bună ziua eu știu ca, bebelusi pana la vârsta de 3 ani nu se adauga la intretinere. Eu m-am mutat de curand si administratorul imi spune ca trebuie sa bag bebelușului in varsta de 1 an la intretinere. Sa schimbat legea? Ma puteți lamuri? Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:38, 31 Octombrie 2018
De unde reiese foarte clar? Imi puteti indica respectivul articol?
Din citatul de lege lasat, reiese ca doar in cazul schimbarii numarului de persoane prin deces, nastere etc., dar daca nu a intervenit nicio schimbare de cand a intrat legea in vigoare, adica respectivii copii erau deja nascuti, cum ramane?

In cartea de imobil sunt trecuti proprietarii, adica nu si copiii sau chiriasii. Atata timp cat nu se schimba proprietarul, nu am ce modifica in cartea de imobil.

Va las pe dvs. sa urmariti 240 de apartamente care au copii pana in 3 ani si cati si sa modificati listele de intretinere. Parintii trebuie sa instiinteze acest aspect, nu administratia sa faca politie / securitate.
Am si citat deja articolul, asa cum v-am spus deja, in P.S.ul dintr-un mesaj de-al meu catre initiatorul topicului. Se pare ca trebuie sa-l mai redau inca o data. Iata-l mai jos:

CipM a scris:

P.S. articolul de mai jos din L196/2018 e cel care prevede, daca vreti, includerea bebelusilor, prin sintagma "persoanele care locuiesc [...] in condominiu". Bebelusii sunt persoane si locuiesc in condominiu, deci intra la calcul precum restul celor ce locuiesc in bloc.
Articolul 82
(1) Cheltuielile repartizate proporțional cu numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociației pentru asigurarea serviciilor de utilități publice de care beneficiază persoanele care locuiesc sau desfășoară activități în mod curent în condominiu și care nu pot fi individualizate pe fiecare unitate de proprietate individuală în parte pe baza unor dispozitive de măsurare/înregistrare, fie datorită naturii și caracteristicilor anumitor servicii, fie din lipsa dispozitivelor de măsurare/înregistrare.
(2) Cheltuielile repartizate după numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociației pentru: apă rece, caldă și canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrică utilizată pentru funcționarea instalațiilor comune, inclusiv a ascensoarelor; colectarea deșeurilor menajere, vidanjare.

Va sfatuiesc sa puneti mana sa cititi si legea care stabileste continutul informatiilor din cartea de imobil ca nici p-asta n-o stiti - OUG 97/2005. Va redau numai esentialul.
Articolul 38
(4) Responsabilul cărții de imobil are obligația să înscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliază sau au reședința în imobilul respectiv și să o prezinte, la cerere, polițiștilor sau lucrătorilor serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor.

Adica trebuia sa aveti deja in cartea de imobil numele copiiilor daca locuiescc acolo (domiciuliu sau resedinta) adica fix daca acum trebuie trecuti la plata sau nu.
Nu se trec numai proprietarii! Se trec si copiii si chiriasiii!
De fapt, proprietarii nu se trec in cartea de imobil decat daca locuiesc acolo, altfel nu.

Obligatia declararii nasterilor sau altor schimbari intervenite asupra nr de pers din asociatie a existat si in legea veche, nu e ceva introdus de legea noua.

Jesus Christ! Chiar sunteti intr-un CEx?!
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2018
CipM, utilizator
Si de ce cheltuieli anume beneficiaza un copil, din cele care sunt repartizate proportional cu numarul de persoane (cu exceptia consumului de apa)? Curentul din partile comune nu il foloseste el, ci parintele.

Legat de cartea de imobil: nu sunt trecuti si copiii, ci doar proprietarii. Nu vad rostul in a trece si copiii pentru ca oricum parintii raspund de ei. Apoi, pagina dedicata unui apartament are un numar limitat de randuri; ce te faci cand din cauza numarului mare de chiriasi de-a lungul timpului, nu mai ai unde sa-i scrii pe unii noi. Aici vorbesc strict in cazul cartii de imobil de unde locuiesc.

Si daca fac parte din CEx care ar fi problema?
Adresati-va legiuitorului daca stiti mai bine.
Nu-i nicio problema, faceti dupa vedeti dvs "rostul".
Mari succese ...
Nu este vorba ca stiu mai bine, ci pur si simplu vreau sa inteleg legea.
Banuiesc ca o cunoasteti si o interpretati mai bine decat mine, de aceea si raspundeti.

Din art. citat mai sus, proprietarii doar notifica presendintele de schimbarea numarului de persoane survenit prin deces, casatorie sau nastere, dar nu spune si introducerea lor la plata intretinerii.

Legat de cartea de imobil, ce trebuie facut: CEx-ul sa mearga la 240 de apartamente sa verifice persoanele care locuiesc? Ati facut asta vreodata? Daca da, cum ati procedat?

Daca se afiseaza la avizier sau alt loc vizibil notificare ca proprietarii sa actualizeze numarul de copii care locuiesc la respectivul apartament prin comunicare la administratie este in regula, chit ca nu toti proprietarii o vor face?

Alte discuții în legătură

Exceptie de la plata intretinerii pentru copiii sub 3 ani Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, Adunarea Generala poate hotari exceptia introducerii copiilor sub 3 ani la plata intretinerii? De asemenea, daca nu toti parintii ii declara, ... (vezi toată discuția)
Modul de repartizare a cheltuielilor Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, Ce inseamna modul de repartizare a cheltuielilor dupa numarul de persoane, asa cum prevede art. 82, alin. (3) si (4) din L196/2018? [quot](3) ... (vezi toată discuția)
Cumul de funtii tikuca tikuca Buna ziua. Conform Legea 196/2018 se poate ca presedintele asociatiei sa fie si administrator_? Cine trebuie sa faca repartizarea cheltuielilor pe numar de ... (vezi toată discuția)