avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bebelusi pana la vârsta de 3 ani nu se adauga la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bebelusi pana la vârsta de 3 ani nu se adauga la intretinere

Bună ziua eu știu ca, bebelusi pana la vârsta de 3 ani nu se adauga la intretinere. Eu m-am mutat de curand si administratorul imi spune ca trebuie sa bag bebelușului in varsta de 1 an la intretinere. Sa schimbat legea? Ma puteți lamuri? Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:38, 31 Octombrie 2018
un copil de 3 ani nu mai este bebelus...
Bebelus se considera primele luni de viata, dar nu ani.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bogdan_86 a scris:

Din art. citat mai sus, proprietarii doar notifica presendintele de schimbarea numarului de persoane survenit prin deces, casatorie sau nastere, dar nu spune si introducerea lor la plata intretinerii.

Dvs. puteti interpreta un articol de lege sau cititi legea numai pentru ca nu altceva de citit?

Ce intelegeti dvs prin "schimbarea numarului de persoane", doar faptul ca s-a schimbat nr de persoane, nu si obligatiile acestora, adica fara sa plateasca ce consuma (apa, energie, gaz) si serviciile de care beneficiaza (salariile personalului asociatiei, etc.)?

Pe bune??

CEx-ul sa mearga la 240 de apartamente sa verifice persoanele care locuiesc?

Convietuirea la comun intr-un condominiu se bazeaza pe buna credinta, daca toti ar fura apa sau nu si-ar declara nr de persoane, unde s-ar ajunge?
Asociatia de proprietari nu este organ de cercetare, sa intre in casa omului si sa-i numere persoanele. in unele cazuri, nr de persoane se "stabileste" si pe baza observatiilor "directe" a vecinilor, daca intelegeti ce vreau sa spun, nimeni nu este bucuros cand un vecin se crede smecher de cartier si cauta sa ii faulteze pe ceilalti!
Bebelusul e bebelus si persoana, catelul nu-i persoana.
Cat consuma, papa, caca, nu e problema asociatiei, asociatia il introduce in lista de plata la nr de persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptie de la plata intretinerii pentru copiii sub 3 ani Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, Adunarea Generala poate hotari exceptia introducerii copiilor sub 3 ani la plata intretinerii? De asemenea, daca nu toti parintii ii declara, ... (vezi toată discuția)
Modul de repartizare a cheltuielilor Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, Ce inseamna modul de repartizare a cheltuielilor dupa numarul de persoane, asa cum prevede art. 82, alin. (3) si (4) din L196/2018? [quot](3) ... (vezi toată discuția)
Cumul de funtii tikuca tikuca Buna ziua. Conform Legea 196/2018 se poate ca presedintele asociatiei sa fie si administrator_? Cine trebuie sa faca repartizarea cheltuielilor pe numar de ... (vezi toată discuția)