avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... despre taxa pensii persoane fara venit
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

despre taxa pensii persoane fara venit

Buna ziua. As vrea sa stiu daca nu am venit si achit din mana toata viata taxele (pensie, sanatate), intru la pensie facultativa? Calculul meu pt pensie va fi acelasi aplicat si celor cu carte de munca ce achita aceleasi taxe, sau in cazul meu se intra pe alt calcul si ies in dezavantaj (pt ca am auzit ca pensia facultativa, unde cred ca intru si eu, ia in calcul salariul mediu pe economie, nu cel minim, pt calculul taxelor - poate tocmai din cauza ca in cazul pensiei facultative iti rezulta o pensie mai mica)? Deci as vrea sa stiu daca in cazul in care imi achit taxele astea din mana o viata, intru pe calculul celor cu carte de munca care achita aceeasi taxa ca mine si au aceeasi vechime de cand contrinuie, sau daca intru pe un alt calcul mai dezavantajos. Si as mai vrea sa stiu daca in cazul in care achit pt pensie din mana, sunt obligata sa platesc la sanatate luna de luna, sau doar cand am nevoie. Inca o intrebare ar fi daca pot achita din mana toata viata sau doar un anumit nr de ani si daca pensia acordata va fi pe viata sau doar pana mi se achita ce am platit eu. Din nou, vechimea in munca conteaza, de ex daca un om a muncit 35 ani si are vechime in munca 35 ani, e acelasi lucru ca si cand ar fi dat din mana la pensii 35 ani aceeasi taxa, sau mai are si alte beneficii la pensie? In plus, cineva care achita din mana mai are dreptul sa plateasca cei 5 ani din urma? Va multumesc mult.
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
roxanamoisin, utilizator
Cel mai recent răspuns: roxanamoisin , utilizator 03:17, 31 Octombrie 2018
Deviez de la sibiectul deschis de d-stră si in locul unui răspuns va dau un sfat:
- Daca aveti bani ce doriti sa platiti lunar pentru ca apoi sa aveti o pensie facultativa, eu va sfatuiesc sa nu faceti asa ceva, deoarece d-stra platiti in fiecare lună, insa nu puteti fi sigura ca veti apuca varsta de pensionare, iar daca apucati sa iesiti la pensie, in conditiile din ziua de azi in care aerul e poluat, alimentele sunt stropite cu chimicale, nivelul de trai dupa varsta de pensionare (65 ani) este foarte mica, si atunci, la un calcul veti ajunge la concluzia ca contributiile catre pensia facultativa au fost mai mari decat pensia pe care o veti primi.
Multumesc de raspuns, dar caut parerea unui avocat. Atunci dupa rationamentul asta, nu ar mai lucra nimeni ))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea varstei de pensionare pentru persoanele care locuiesc in zone poluate friendsforever friendsforever Buna ziua. M-am pensionat anticipat anul trecut, in data de 1 februarie, cu o vechime in munca de 35 ani si jumatate, la varsta de 57 ani si 9 luni si dupa ... (vezi toată discuția)
Cine m-ar putea ajuta cu un calcul orientativ , as vrea sa știu ... mio.c mio.c Cine m.ar putea ajuta cu un calcul orientativ , as vrea sa știu cam cu ce pensie as ieși anticipat la 55 ani, 30 ani vechime, facultate 5 ani, Mulțumesc (vezi toată discuția)
Somer:perioada de somaj=vechime in campul muncii? dgrsj dgrsj SOMER(#-o):perioada de SOMAJ se considera vechime in campul muncii?Imi este necesara informatia pentru a-mi calcula corect data pensionarii anticipate ... (vezi toată discuția)