avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... SOMER:perioada de SOMAJ=vechime in campul muncii?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

SOMER:perioada de SOMAJ=vechime in campul muncii?

SOMER(#-o):perioada de SOMAJ se considera vechime in campul muncii?Imi este necesara informatia pentru a-mi calcula corect data pensionarii anticipate partial...............multumesc anticipat pentru raspuns................:help:
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:24, 19 Februarie 2010
Perioada de somaj nu constituie vechime in munca, ci stagiu de cotizare asimilat care se ia in calcul la stabilirea pensiei .
Multumesc,dar mai intreb:intrat facultate 1970,terminat 1975,angajat sept.1975,somer din aprilie 2009,somaj 15 luni(mai am pana in aug.2010)-deci fara somaj nu am cei 35 ani minimi de contributie necesari pt.pensionare anticipata(nascut in 1951)........................?Practic mai trebuie sa muncesc inca vreo 7 luni?................multumesc..............................
1. Perioada de somaj se ia in calculul stagiului de cotizare pentru pensie (inclusiv pentru cea anticipata si/sau anticipata partiala), adica intra in cei 35 de ani necesari de stagiu complet de cotizare.
2. Perioadele de facultate si de armata se vor lua in calcul numai la pensionarea pentru limita de varsta.
3. Fiind nascut in 1951, puteti iesi la pensie anticipata partiala in 2011, la varsta de 60 de ani, daca aveti stagiul complet de cotizare de 35 de ani (aici intra si perioadele de somaj indemnizat).
4. Pana in 2011, sa vedem ce va spune si noua lege a pensiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata barbati cristinahogye cristinahogye - sunt angajat din 1975 (conditii de munca normala) - armata am facut-o intre anii 1976- 1978 - am fost somer un an dupa care am lucrat opt luni la ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? anla2 anla2 Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare pentru cineva apropiat cu urmatoarele date: Barbat- nascut ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare la fondul de pensii miresanu miresanu am cotizat la fondul de pensii din 1976( martie )pana in prezent(mai 2011)=35 ani Actual activez ca PFA si as dori sa stiu daca pot sa nu mai platesc ... (vezi toată discuția)