avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotărârea adunării generale este valabilă dacă nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotărârea adunării generale este valabilă dacă nu există cenzor?

Conform legii 196/2018, hotărârile adunării generale trebuie semnate și de cenzor sau comisia de cenzori.
Noi nu avem cenzor de mai bine de un an, în acest caz, până la alegerea unui nou cenzor, se pot lua hotărâri care să fie valabile în absența acestuia?
Mulțumesc.

art.49 - al. (5) Hotărârile adunărilor generale se consemnează, numai în timpul şedinţei, în registrul unic de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii prezenţi ai adunării generale, de cenzor/comisia de cenzori şi se afişează la avizier.
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 09:09, 6 Noiembrie 2018
Eu, având atâtea procese la activ, știu că am câștigat invocând articole de legi care, fiind citite cu orice semn de punctuație, în spiritul legii, m-au ajutat să câștig.
Luați textul legii așa cum este, citit cu atenție, și puneți-vă în situația unui magistrat, care e obligat să judece conform art. 1, 5-14, 22, etc., pentru a stabili fără dubii, adevărul din respectiva speță juridică.
Un sfat: mersul la Primărie pentru a soluționa o problemă e ca jocul de loterie - extrem de rar inspectorii de acolo vroiau să-și facă datoria, să-și respecte Fișa Postului.
Ca să vă dați seama ce controale se făceau și se fac la Asociațiile din Brăila, sunt doar două inspectoare slab pregătite, pentru aproape 900 de Asociații !
Poate odată cu noua lege să fie obligați să facă controale mai serioase.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisii membrii c-ex elevic elevic Buna ziua, In cazul demisiilor a 2 membrii de comitet executiv ,care sunt obligatiile presedintelui ? Convocare AG pentru alegerea altor 2 membrii (sa se ... (vezi toată discuția)
Revocare comitet executiv Marius Campeanu Marius Campeanu Buna seara. Suntem o Asociatie de proprietari cu aproximativ 100 de membrii, acum un an a fost ales un nou Comitet executiv si un nou Presedinte. Dupa alegeri ... (vezi toată discuția)
Bună seara la noi în bloc e o situație dificila. suntem asociație ... Ianit Ianit Bună seara La noi în bloc e o situație dificila. Suntem asociație de proprietari, eu ca proprietar al unui apartament am sesizat câteva nereguli vizavi ... (vezi toată discuția)