avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație

Bună ziua! Momentan soția beneficiază de indemnizația de creștere a copilului in prisma faptului că a fost studenta. In cazul unei sarcini gemelare și în condițiile în care ultimul an de studii a fost 2017-2018 și nașterea urmează să aibă loc în iunie 2019. Care va fi indemnizația pentru gemeni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 30 Octombrie 2018
Cuantumul indemnizației lunare se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară (n.m., 1250 lei), de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere.

In speta,va primi suma 2500 lei pentru gemeni plus 400 lei alocatia de stat pentru ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

buna Favi Favi Bună ziua m.ar interesa care este procedura de plata a indemnizației de creștere copil în cazul unei sarcini gemelare, având în vedere ca șanț ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - sarcina multipla Anghel.raluca Anghel.raluca Buna ziua! Urmeaza sa nasc gemeni in August 2018. Cum se acorda indemnizatia pentru crestere copil? Inteleg ca se aplica 85% din media veniturilor nete ... (vezi toată discuția)