avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... care este formula de calcul a caldurii la partile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

care este formula de calcul a caldurii la partile comune intr-un bloc ?

Avem contract separat cu RADET-ul pentru plata energiei termice, insa administratorul nu stie cat / cum sa calculeze suma ce ne revine de plata la incalzirea partilor comune.
Va rog, daca este vreo formula de calcul sau/ si ce lege reglementeaza aceasta situatie .

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: anyme , utilizator 17:24, 14 Noiembrie 2009
Multumesc ! ! !
Buna ziua ! Imi permit sa fac o precizare, si sa va intreb daca am inteles gresit: Ordinul 255 din 14 aprilie 2006, art. 12 (2) si (3), abroga obligativitatea proprietarilor cu centrala termica de a plati caldura pentru tevile care le trec prin apartament. De asemenea, dl. Ramba a raspuns la cursul de administratori, ca RADET nu a luat niciodata in calcul caldura emisa de aceste tevi, si nu a facturat-o.
Se mai scad cei 15% la care ati facut referire?
Sau am inteles eu gresit raspunsul Dvs?
Multumesc !
Am sa va rog sa detaliati problema Dv. pe care o aveti cu calculul caldurii:
- aveti repartitoare?
- aveti apartamente cu CT in bloc?

*dl Ramba nu putea sa spuna o asemenea enormitate numai si pentru faptul ca facturarea caldurii se face pe baza masuratorii de la contorul din subsol, deci inainte de tevile verticale, deci acea caldura este facturata de RADET.
Dv. ati facut cursul de administratori?
:offtopic:
Va rog nu mai postati in doua topicuri aceeasi problema, ca altfel ne risipim cu informatii incrucisate care nu se brodesc cu situatia Dv.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
elga50, moderator
Am facut cursul de administrator in 2007, iar dl. Ramba a facut aceasta afirmatie in acest primavara acestui an, la cursul viitoarei noastre administratoare.
Pe scara noastra avem 27 apartamente, dintre care 5 au CT. Este bloc cu 8 etaje.
Scuze pt repetarea intrebarii, a 2-a oara am adaus adaugiri.
Multumesc pentru rabdare ! O zi buna !
Scuze, nu avem repartitoare pe apartamente.

Alte discuții în legătură

Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri agent termic migota migota Locuiesc intr-un imobil racordat la sistem centralizat caldura RADET - fara contorizare, adica fara repartitoare de caladura. In bloc sunt 6apartamente ... (vezi toată discuția)
Subsolul e de vina? ContSters189595 ContSters189595 buna ziua suntem o asociatie formata din mai multe blocuri unan dintre scari avand repartioare. as dori sa stiu cum se imparte factura radet .ce ... (vezi toată discuția)