avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita card de credit
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita card de credit

Buna seara,

Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat,

Astazi (30.10.2018) am primit o instintare de la banca pentru o proprire pe cont emisa de un executor judecatoresc in legatura un cu card de credit neplatit. Tot astazi am gasit si in cutia postala o scrisoare de la executor. Pana acum nimic..

Intrebararile mele:

1)
Pe data de 31.08.2018 banca si si execturoul judecatoresc s-au inteles pentru executarea judecatoreasca iar procesul / sentinta a fost data pe 13.09.2018. Eu nu am fost instintat nici de colaborarea dintre executor si banca si nici de derularea procesului. Termenul de 15 zile pentru contestatie a cam expirat avand in vedere ca eu astazi am aflat.

2)
Ultima rata a creditului a fost platita undeva prin iunie-iulie 2015, deci au trecut 3 ani. Creditul nu este prescris?

Va multumesc si sper sa nu ignorati mesajul :)

O seara buna!
Buna seara,
impotriva actelor de executare puteti promova contstarie la executare, in 15 zile de la comunicarea cestora.
Debitorul, adica dvs, nu ti fost citat la incuviintarea executarii silite, pentru ca asa prevede procedura
Este foarte posibil ca datoria ce rezida din cardul de credit sa fie prescrisa - iar, daca nu ati mai platiti nimic din 2015, chir este prescrisa- insa, presxcriptia nu opereaza de drept, trebuie constatata de instanta

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocarea contului fara atentionare este legala? marianapruteanu marianapruteanu Am avut un credit la un IFN intocmit in august 2009, pe care l-am platit corect pana in 2010.Ca urmare a taierii salariilor din 2010 si a faptului ca eram unic ... (vezi toată discuția)
Executare silita 2016 - contract card de credit 2006 Alex_1985 Alex_1985 Buna ziua, Tatal meu a incheiat la inceputul anului 2006 un contract de card de credit cu o banca la care nu a mai putut plati ratele respective din ... (vezi toată discuția)
A intervenit prescriptia la executare silita ? ralucaioana20 ralucaioana20 Buna seara, In 2006 am facut un contract de credit ( card de credit ) 3000 lei. Azi am primit in cutia postala somatia de plata imobiliara in valoare de ... (vezi toată discuția)