avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amendă
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amendă

Bună ziua, in data de 16.10.2018 am primit o sactiune pe lg. 12.de 500 lei. Ag.constatator a specificat la rubrica posibilității achitării amenzii a jumatate din minim adică 250 lei in 15 zile lucratoare(a scris cu pixul), rețineți lucratoare. In ziua de 31.10 2018 m-am prezentat la casieria ditl să achit amenda, adică 250 lei constient fiind că mă aflu in cele 15 zile lucratoare. Functionara de la casierie mi-a spus făcând socoteala zilelor că au trecut cele 15 zile calendaristice că mă aflu deja in a 16 a zi si nu mai pot beneficia de plata a jumatate din minim. Tot dumneaei mi-a spus că se socotesc zile calendaristice nu lucratoare așa cum a specificat ag. constatator. Ce pot face in această situație, eu fiind de bună credință avand intenția să mă incadrez in cele 15 zile lucratoare?! Contestatie impotriva procesului verbal mai pot face? pt. că cele 15 zile de la data inmanarii au trecut(termenul limită),iar eu am fost de acord întrutotul cu amenda primită până acum in a 16 a zi de la data primiri amenzii, cand am aflat că de fapt se socotesc zile calendaristice nu lucratoare așa cum a mentionat ag. constatator. Ce aș putea să fac in continuare, ținând cont că am inregistrat o adresă la casierie(Primarie), să certific oarecum că m-am prezentat cu intentia de a plăti amenda in cele,, 15 zile lucrătoare ''
Cel mai recent răspuns: Supergud , utilizator 17:13, 12 Noiembrie 2018
In data de 31.10.2018 erati in termenul legal pentru a putea achita amenda in cuantum de 250 lei.
17-18-19-20-21 = 5 zile
22-23-24-25-26 = 10 zile
27-28-29-30-31 = 15 zile.
Acum, nu aveti ce face decat fie sa faceti plangere impotriva PV si sa solicitati repunerea in termen, fie sa va indreptati impotriva agentului constatator pentru ca v-a scris cu pixul ”zile lucratoare”, fie impotriva casieritei pentru ca nu v-a incasat suma in termen, fie impotriva ambilor (dar trebuie sa puteti dovedi ceea ce sustineti).
Insa, dat fiind ca suma-i mica, cred ca pana la urma o sa-o treceti la ”pierderi asumate” si o sa platiti.
Cu scuzele de rigoare, dar cred că functionara de la casierie are dreptate, in sensul că numărătoarea zilelor calendaristice include ziua înmânarii pv-ului sau după caz, al comunicării la domiciliu. Dvs. a-ți numărat de pe data de 17,dar casiera a numărat inclusiv ziua de 16, ziua primirii amenzii spunându-mi că așa prevede legea. Ce ziceți de asta?
Ce sa zic de asta? Eu stiu cum se face. Dvs banuiti cum se face. Iar functionara nu stie ce face.
Păi... mi-a prezentat o broșură extras din lege,din care am inteles si eu același lucru că se ia in calcul inclusiv ziua primirii amenzii?!!!
Păi ...hai sa ne contrazicem. Dar n-ar fi frumos din partea mea sa ma contrazic cu dvs. si nici echitabil.

Alte discuții în legătură

15 zile calendaristice s-au 15 zile lucratoare? Pantii Pantii Am primit o amenda de circulatie,iar cele 2 zile lucratoare erau taiate si trecute 15.,Bazanduma pe faptul ca am, timp sa o platesc in cele 15 zile lucratoare ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara mishu83 mishu83 Am oprit intr-o statie de taxi in data de 14.08.2010 si la iesirea dintr-o farmacie 2 politisti comunitari imi completau procesul verbal de contraventie. Desi ... (vezi toată discuția)
Calcul exact termen de contestatie amenda contraventionala VioH VioH Salutare! Am primit o amenda prin posta recomandata, pe care am ridicat-o cu semnatura de primire abia la finalul returului, respectiv: amenda e datata cu ... (vezi toată discuția)