avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CONTOARE APA CU CITIRE RADIO
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CONTOARE APA CU CITIRE RADIO

In adunarea generala a locatarilor, se ia hotărârea ( cu 50%+1 ) ca dupa montarea contoarelor de apa cu citire radio, diferențele de apa ( pierderile de apa) sa fie repartizate doar către cei care au refuzat montarea acestor contoare .
Este legala punerea in practica a acestei hotărâri a majorități locatarilor?
Firmele care montează aceste aparate susțin ca nu se poate ,, interveni,, asupra contorului fără a se vedea în sistem ; se elimina eroarea umana de citire și se citesc in același timp toate contoarele
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
avrram, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:39, 30 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am inteles ca aveti 40 apart, 38 cu apometre clasice, 2 necontorizate.
Daca am inteles bine, atunci ...
avrram a scris:
In adunarea generala a locatarilor, se ia hotărârea ( cu 50%+1 ) ca dupa montarea contoarelor de apa cu citire radio, diferențele de apa ( pierderile de apa) sa fie repartizate doar către cei care au refuzat montarea acestor contoare .
Este legala punerea in practica a acestei hotărâri a majorități locatarilor?

Nu exista obligatia de a avea apometru de un anume fel (radio). Daca omul are apometru, nu aveti motiv sa-i refuzati citirirea, cu atat mai putin sa-l obligati sa si-l schimbe cu unul atomic sau de care o fi. Despre repartizarea exclusiv lor, cei cu apom clasice, a diferentelor, nici nu poate fi vorba (si alea radio dau 'diferente').
Apometrul e proprietate privata, amplasat pe proprietate individuala. Atata vreme cat corespunde criteriilor de masurare, trebuie luat in considerare si nici nu-i puteti obliga sa-si ia altul.

Am trecut si eu prin acelasi lucru. Mi-am convins 85% dintre vecini sa punem radio, restul, din motive obiective sau nu, au ramas pe clasice.
@CipM
Adunarea generala a proprietarilor poate adopta cu votul majoritatii participantilor inlocuirea repartitoarelor de cost
Conform dispozitii in vigoare hotararile adunarii generale sunt obligatorii
Intradevar aparatele de contorizat cu citire radio prezinta un mare dezavantaj -ascuns de catre producatori si comercianti si anume acela ca functionarea acestora este influentata de orice aparat electric

ynocentta a scris:

@CipM
Intradevar aparatele de contorizat cu citire radio prezinta un mare dezavantaj -ascuns de catre producatori si comercianti si anume acela ca functionarea acestora este influentata de orice aparat electric

Ouau ! Puteti da mai multe detalii ? Eu stiu ca acele apometre sunt exact la fel ca cele vechi, doar ca au un modul electronic atasat ce transforma indexul mecanic intr-o informatie digitizata si permite interogarea periodica, plus alte functii gen detectie frauda sau functionare indelungata la debit maxim. Cum poate influenta functionarea,din moment ce exista ca martor al functionarii indexul mecanic ? Turbina care actioneaza tot mecanismul este actionata numai de apa, nimic electronic nu poate influenta rotirea mecanica a turbinei.
[ link extern ] /
[ link extern ] /
Hotararile asociatiei nu pot sa aiba ca subiect proprietatea individuala. Drepturile asociatiei de a hotari ceva inceteaza acolo unde incepe proprietatea individuala.

Apometrul e montat dupa robinetul de izolare al apartamentului, adica pe proprietatea individuala. Daca era montat inainte de robinet, avea si asociatia ceva de zis, dar asa nu.

Asociatia nu are dreptul sa ma oblige cu ceva legat de apartamentul meu. Altfel intr-o zi o sa se decida ca n-am voie sa dorm in pat ci pe jos sau ca trebuie sa-mi schimb scaunele tapitate cu unele de lemn negeluit.

Art 2 L196
d) asociație de proprietari - formă de asociere autonomă și fără scop lucrativ a proprietarilor dintr-un condominiu, având ca scop administrarea, exploatarea, întreținerea, repararea, reabilitarea și modernizarea proprietății comune, menținerea în stare bună a imobilului, respectarea drepturilor și asumarea obligațiilor de către toți proprietarii;
Cred ca toate asociațiile de locatari au probleme cu diferențele de apa rece în general .
A rezolvat cineva problema cu aceste diferențe ?
Personal cred ca aceste contoare cu citire radio ar reduce din aceste diferențe din următoarele motive:
- se da citirea automat fără a putea proprietarul sa intervină in vreun fel.
- se sincronizează citirea din apartamente cu cea din subsol
- se poate vedea dacă vrea cineva sa fure ( desigilare , inversarea sensului de circulație a apei )
Si cum a răspuns domnul avocat in prima parte a discuției ,, se poate adresa în instanta cine crede ca este nedreptățit''
Aberația este ca uni prefera sa plătească 100 lei pentru apa consumata si 85 lei pierderile comune ( la 3 persoane ) si nu vor sa instaleze contoare care costa 440 lei ( 4 contoare ) .

Alte discuții în legătură

Repartizarea consumurilor de apa anduzexe anduzexe Buna seara, De mai bine de un an in bocul in care locuiesc s-au montat contoare noi de apa cu citire radio. Lunar primesc de la ISTA o Nota de consum ... (vezi toată discuția)
Calcul eronat techem sau sunt eu absurd ? de curand am luat in ... Mytro Mytro Calcul eronat Techem sau sunt eu absurd ? De curand am luat in administrare o asociatie unde calculul se face de catre Techem, exista o parte proprietari ... (vezi toată discuția)
Asociatiile de proprietari:repartizarea cheltuielilor cu pierderile anca2011 anca2011 Este corect ca asociatia de proprietari sa ma factureze pe langa metrii cubi de apa pe care ii consum lunar,alti metrii cubi de apa, care zic ei(cei de la ... (vezi toată discuția)