Buna ziua ! Sunt elev la un liceu economic si azi rezolvand niste aplicatii am intalnit o dilema: nu stiu de ce cheltuiele si veniturile scad in urma inchiderii acestora .
Astept un raspuns.
Multumesc anticipat.
Trebuie sa faci distinctie intre soldul unui cont si rulajul acestuia ;
Prin inchiderea conturilor de venituri si cheltuieli "scad " doar soldurile lor , nu si rulajul ;
Toate sumele inregistrate in cursul unui an in conturile de venituri si cheltuieli se regasesc in rulajele lor (rulaj debitor si rulaj creditor )
Inchiderea lor se face pentru compararea lor ;
Presupunem ca nu inchidem conturile de cheltuieli si venituri ;
In acest caz , de cate ori vrei sa sti daca firma are venituri mai mari decat cheltuieli (daca are profit ) , trebuie sa faci compararea lor si anume : sa aduni toate soldurile din conturile de venituri si sa scazi din aceasta suma totalul cheltuielilor;
Prin inchiderea conturilor , folosind contul 121 " profit si pierder " , acest calcul este facut lunar , tu trebuie doar sa o citesti; daca contul 121 are sold creditor , inseamna ca rulajul colectat pe credit din venituri este mai mare decat cel colectat pe debit din cheltuieli , deci societatea are profit :):)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Sold 711
florcik
Buna ziua,
Am o speta de rezolvat si nu stiu cum. Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum calculez sold 711 daca nu am acces decat la o balanta ?
Pe baza ... (vezi toată discuția)
Dividende
claudiaP
Buna ziua,
Care este suma care s epoate repartiz aca dividende la un SRL?
Soldul contului 121 este SFC=52.126,19 lei, iar soldul contului este ... (vezi toată discuția)