avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Exista lege care sa interzica uscarea rufelor in podul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Exista lege care sa interzica uscarea rufelor in podul blocului?

Buna ziua!
Am si eu o intrebare sa va adresez: este interzis de lege sa usuce locatarii unui bloc rufe in pod? Podul are acoperis, dar este aerisit. Presedintele de bloc a interzis folosirea podului pt.asa ceva. Blocul are 3 etaje, in sector 1, mentionez ca de multi ani s-au uscat rufe in pod si nu a deranjat pe nimeni, pana mai ieri. Va raman recunoscatoare pt.ajutor!
Numai bine,
Georgiana.
Cel mai recent răspuns: Anileda Ealocin , utilizator 16:18, 5 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce destinatie are podul?
Dacă toată lumea usuca rufele nu are dreptul de a se opune.
Președinții se cred proprietari pe proprietatea comună ceea ce este complet eronat.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu stiu ce destinatie are, o vreme a servit drept depozit pt.mobila locatarilor (pana acum 10-15 ani), dupa care a fost golit conform legii, pentru a nu creste riscul de incendii. Risc care oricum nu exista pentru ca panoul electric din pod este dezafectat de ani buni (bloc rusesc, construit in 1953). Presupun ca de la bun inceput s-a folosit pt.uscarea rufelor, pe vremea aceea se practica asa ceva. De cand a fost golit, fosta mea vecina l-a folosit drept uscatorie, apoi, in 2015 am revenit in apartament, am folosit si eu podul pt.asa ceva. Pe palier cu noi mai este un apartament nelocuit de vreo 10 ani. La etajul al doilea sunt 2 apartamente locuite din 3, Intr-unul niste pensionari f.in varsta, care nu urca pana in pod, iar in celalalt niste chiriasi care nu au vrut sa foloseasca podul, au preferat sa-si usuce rufele in casa. Ajungem la etajul 1, unde nu cred ca are nimeni chef sa urce pana in pod cu ligheanul cu rufe, dar unde locuieste si responsabila de scara (ce este mana in mana cu presedintele de bloc - si care, impreuna cu mine, a ajutat la numirea actualului presedinte pt.binele blocului - sau cel putin, asta a fost intentia mea...) . Imi cer scuze pt.atatea detalii. Cred ca destinatia podului o pot afla de la insusi dl.presedinte. Cu care nu stiu daca sa iau legatura, ca sa nu intru in polemica. Am sa incerc sa fac rost de informatia asta de la un fost presedinte de bloc si revin. Va multumesc mult! PS: Am uitat sa mentionez ca eu am vandut apartamentul in aprilie, dar mi s-a plans actuala proprietara, nemultumita ca ea cand s-a mutat putea usca rufele acolo, iar acum i s-a luat acest drept.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2018
Anileda Ealocin, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spatiile cu destinatie de uscatorie din blocuri au o constructie mai deosebita: izolatie suplimentara a podelei, ferestre mai mari si cu protectie la furtuna cand sunt deschise, instalatie electrica precum la bucatarii (pt mediu umed), calorifere mai mari.
Daca podului blocului dvs nu i s-a dat din constructie destinatia de uscatorie, nici daca ar indeplini de facto conditiile de mai sus nu poate fi folosit pt uscarea rufelor.
Deci, vedeti in cartea tehnica a constructiei ce scrie despre destinatia spatiului din pod. Daca nu scrie [si] 'uscatorie', nu aveti dreptul sa uscati rufe. Mai rau, podul ar putea fi 'necirculabil', deci nu ati avea nici macar acces in el.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toti aveti drepturi egale si nimeni nubare dreptul de a le încalcă.
Se poate face o adunare generală în care sa se stabileasca ce este de facut daca nu va înțelegeți.
Oricum sa stea goală si nefolosita camera imi pare absurd si un abuz.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia de proprietari prin regulamentul de ordine interioara are obligatia sa dispuna utilizarea partii comune din condominiu

Alte discuții în legătură

In ce conditii si de catre cine pot fi amendata? - uscatoria blocului simonasim simonasim Buna ziua, locuiesc la bloc si de cand m-am mutat vecinii mei nu mai incap de mine.La inceput ,seful de scara mi-a spus ca nu am dreptul sa-mi usuc rufele in ... (vezi toată discuția)
Calorifer in uscator chinook chinook Buna ziua! Apelez din nou la dvs. cu urmatoarea problema: Am reusit sa am acces la uscatorie incepand de ieri pentru prima oara in 20 de ani de cand locuiesc ... (vezi toată discuția)
Drepturi uscatorie vali_p vali_p Buna dimineata, Sunt o propietara de apartament si am si eu o problema cu cei din conducerea administrativa.Mai precis in urma cu ceva timp (1 an) ne-au pus ... (vezi toată discuția)