ma aflu intr-o situatie neplacuta cu o firma care ar fi trebuit sa faca o lucrare de reabilitare a fatadei casei.
am contractat o firma reprezentata de o amica din copilarie pentru a reabilita fatada casei. acest lucru a fost necesar din cauza unei somatii de la primarie privind fatada, riscand amenda.
am semnat contractul, am dat un avans (50% din suma), mi-au dat chitanta (am avut si un martor la semnarea contractului si plata), la trei zile dupa semnare au venit timp de o zi si... au racait fatada veche, dupa care au disparut. nici fosta vecina, nici asociatul sau nu mai raspund la telefon. numarul ei de telefon il am de cel putin 8 ani, am presupus ca e cel personal. am incercat sa sun de pe diferite numere, insa nimic. nu au finalizat lucrarea, nu a mai trecut nimeni pe acolo. le-am lasat cheie de acces in curte cat si cheia de la una din camere (fost spatiu comercial) care are acces indirect la casa.
din pacate, dupa ce m-au vazut cativa vecini cu ea in singura zi in care a fost si a dat jos o parte din fatada, au inceput sa mi spuna ca se ocupa cu inselatorii (nimeni nu m-a avertizat din timp; eu, personal, n-as fi banuit, impresia mea despre ea fiind alta). am verificat ulterior numele firmei si am descoperit o sumedenie de "plangeri", toate avand acelasi tipar: semneaza contract, dau chitanta pentru avans, vin o zi, dupa care dispar. am contactat cateva dintre persoanele pe care le-am descoperit pe acest site, insa toti spun ca au "renuntat" pe parcurs, nimeni nu pare sa fi depus vreo plangere... nimeni nu mi-a spus cum (sau daca) si-ar fi recuperat banii dati avans.
ce ma sfatuiti? cum ar trebui sa procedez? ce sanse am sa-mi recuperez avansul dat, tinand cont ca: 1) nu au finalizat lucrarea, depasind termenul 2) acum ma aflu in situatia de a primi amenda, tinand cont ca este aproape imposibil sa gasesc in zona mea o firma care sa faca ceva in afara de a-mi trimite niste betivi pe post de muncitori.
(daca nu acesta este forumul potrivit, va rog sa-mi spuneti daca e cazul sa mut)
Faceti si o reclamatie la ANPC. Va puteti indrepta pt indrumare legislativa in redactarea plangerii la APC, sectiunea "Sesizari". Ei va pot ajuta sa depuneti si reclamatia la autoritate, ANPC.
Va puteti adresa instantei de judecata , in vederea rezilierii contractului de prestari servicii.
Prin urmare, ca efect al rezilierii contractului, se impune a fi restituit avansul dat.
Notificati societatea, in prealabil.
Rezilierea este o sancţiune a neexecutării culpabile a contractului sinalagmatic cu executare succesivă, constând în desfiinţarea pentru viitor a acestuia, fără a avea vreun efect asupra prestaţiilor succesive executate anterior rezilierii.
Inselaciune
hrimiucsorin
Buna ziua.
Acum mai bine de o luna, am gasit un web programator pe un site de liber-profesionisti internationali , pentru a-mi modifica un site pentru suma ... (vezi toată discuția)