avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prestatori de servicii ,,dispăruți" cu un avans de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prestatori de servicii ,,dispăruți" cu un avans de 50% pentru o lucrare de reabilitare a fațadei casei. Ce ma sfătuiți, cum ar trebui să procedez?

buna seara,

ma aflu intr-o situatie neplacuta cu o firma care ar fi trebuit sa faca o lucrare de reabilitare a fatadei casei.

am contractat o firma reprezentata de o amica din copilarie pentru a reabilita fatada casei. acest lucru a fost necesar din cauza unei somatii de la primarie privind fatada, riscand amenda.
am semnat contractul, am dat un avans (50% din suma), mi-au dat chitanta (am avut si un martor la semnarea contractului si plata), la trei zile dupa semnare au venit timp de o zi si... au racait fatada veche, dupa care au disparut. nici fosta vecina, nici asociatul sau nu mai raspund la telefon. numarul ei de telefon il am de cel putin 8 ani, am presupus ca e cel personal. am incercat sa sun de pe diferite numere, insa nimic. nu au finalizat lucrarea, nu a mai trecut nimeni pe acolo. le-am lasat cheie de acces in curte cat si cheia de la una din camere (fost spatiu comercial) care are acces indirect la casa.

din pacate, dupa ce m-au vazut cativa vecini cu ea in singura zi in care a fost si a dat jos o parte din fatada, au inceput sa mi spuna ca se ocupa cu inselatorii (nimeni nu m-a avertizat din timp; eu, personal, n-as fi banuit, impresia mea despre ea fiind alta). am verificat ulterior numele firmei si am descoperit o sumedenie de "plangeri", toate avand acelasi tipar: semneaza contract, dau chitanta pentru avans, vin o zi, dupa care dispar. am contactat cateva dintre persoanele pe care le-am descoperit pe acest site, insa toti spun ca au "renuntat" pe parcurs, nimeni nu pare sa fi depus vreo plangere... nimeni nu mi-a spus cum (sau daca) si-ar fi recuperat banii dati avans.

ce ma sfatuiti? cum ar trebui sa procedez? ce sanse am sa-mi recuperez avansul dat, tinand cont ca: 1) nu au finalizat lucrarea, depasind termenul 2) acum ma aflu in situatia de a primi amenda, tinand cont ca este aproape imposibil sa gasesc in zona mea o firma care sa faca ceva in afara de a-mi trimite niste betivi pe post de muncitori.

(daca nu acesta este forumul potrivit, va rog sa-mi spuneti daca e cazul sa mut)
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: rudolf_6200 , utilizator 17:52, 17 Noiembrie 2018
Faceti si o reclamatie la ANPC. Va puteti indrepta pt indrumare legislativa in redactarea plangerii la APC, sectiunea "Sesizari". Ei va pot ajuta sa depuneti si reclamatia la autoritate, ANPC.

Link: [ link extern ]

in ploiesti, prahova.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteti adresa instantei de judecata , in vederea rezilierii contractului de prestari servicii.

Prin urmare, ca efect al rezilierii contractului, se impune a fi restituit avansul dat.

Notificati societatea, in prealabil.

Rezilierea este o sancţiune a neexecutării culpabile a contractului sinalagmatic cu executare succesivă, constând în desfiinţarea pentru viitor a acestuia, fără a avea vreun efect asupra prestaţiilor succesive executate anterior rezilierii.
buna seara, pe site-ul codrosu.ro / reclamatieonline . i-am gasit cautandu-le numele firmei si al celor doi care au venit si au semnat contractul.
Am facut reclamatie la ANPC si i-a dat o amenda de 200 de lei. Dar cu mine cum ramane?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu site-ul x, banii luati, produsul nelivrat teodora81 teodora81 Buna ziua, am nevoie de un raspuns la o problema legata de un site din Romania, de unde am achizitionat un voucher de reducere pentru un brad complet utilat ... (vezi toată discuția)
Contract abuziv reziliat - recuperare bani mangyi mangyi Buna ziua. Am o problema la care am nevoie de un sfat: In data de 1 august 2015 am semnat un contract cu o agentie de modeling si am platit o suma de bani ... (vezi toată discuția)
Inselaciune hrimiucsorin hrimiucsorin Buna ziua. Acum mai bine de o luna, am gasit un web programator pe un site de liber-profesionisti internationali , pentru a-mi modifica un site pentru suma ... (vezi toată discuția)