avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... furt auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

furt auto

Buna seara. Mi-a fost furata masina din fata blocului , am fost la politie sa depun plangere si la asigurare sa-i informez de furt unde am depus toate actele precum si cheile masinii. Am inteles ca politia are la dispozitie 60 de zile pt a se pronunta daca a fost gasita sau nu masina iar daca nu atunci voi fi despagubit. As dori sa stiu daca se poate ca politia sa lungeasca acest termen de 60 de zile cat au ei chef :) iar dupa cele 60 de zile in cat timp voi primi banii de la asigurare in caz ca nu va fi gasita masina. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:19, 27 Noiembrie 2009
In conditiile de asigurare atasate politei CASCO, veti fasi la capitolul Despagubiri-furt, termenul de plata de la data evenimentului.Uzanta este ca dupa 30 zile, asiguratorul sa intervina cu o adresa de informare asupra stadiului cercetarilor, dupa care poate proceda la despagubire, solicitand asiguratului sa restituie suma primita ca despagubire, in cazul recuperarii autovehiculului intact sau diferenta de la valoarea reparatiilor pana la concurenta sumei despagubite, in cazul cand autovehiculul este recuperat avariat.
Procedura la furt total auto in cadrul societatii de asigurari la care lucrez este urmatoarea:
1. Adresa asigurator politie prin care solicitam sa ni se comunice daca s-a declarat furtul si daca a fost comis prin efractie.
La aceasta adresa Politia conform L.136/1995 ar trebui sa raspunda in maxim 30 de zile.
2. Adresa asigurator la politie daca au fost descoperiti autorii furtului (termenul este tot de 30 zile).
De obicei despagubim fara probleme din momentul in care primim primul raspuns de la politie, daca avem toate documentele necesare conform politei (certificat inmatriculare, carte identitate, randuri de chei etc)..
Daca aveti ceva "pile" la politie insistati sa grabeasca raspunsul, deoarece de cele mai multe ori depasesc termenul legal de 30 zile pentru raspuns dupa cum "au ei chef" ca sa va citez.
Daca are toate documentele necesare inlauntrul termenului de 60 de zile asiguratorul in mod normal nu trebuie sa depaseasca acest interval pentru plata despagubirii.
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
Alexandru Stratopol, Consilier juridic
daca n-aveti "pile"(citat Strati), nu uitati ca asiguratorul dv. (altul decat cel invocat mai sus),s-ar putea sa fie mai lent in reactii.Asta nu va impiedica sa inregistrati si dv. o cerere de raspuns la Politie,pentru comunicarea situatiei la 30 zile, care are acelasi termen legal de raspuns(max.30 zile).Aveti astfel motiv direct sa insistati in caz de incalca aceasta obligatie.
eu am depus la asigurare talonul masinii, cartea de identitate, polita de asigurare si cele 2 chei pe care le aveam. de cand mi-a dispartut masina a trecut o luna si jumatate. cand am depus plangere la politie au spus ca ma contacteaza ei si nu a mai dat nimeni nici un semn nici cei de la asigurare nici cei de la politie.
Nu asteptati sa va contacteze ei (n-au interes).Depuneti cerere la politie pentru stadiu cercetari si eventual mergeti si la asigurator si solicitati adresa pe care s-o duceti personal la Politie(din partea asiguratorului)

Alte discuții în legătură

Problema casco asiban - furt total alexgh alexgh Buna ziua! As dori sa va prezint urmatoarea situatie: La 20 iunie 2009 i-a fost furata masina prietenei mele (opel astra CC) asigurat la Asiban pt aprox ... (vezi toată discuția)
Procedura - plata despagubire casco alexwspp alexwspp Buna ziua As dori sa stiu care este procedura de recuperare a despagubirii pt o masina asigurata casco. Mentionez ca in contract este cuprinsa si o clauza ... (vezi toată discuția)
Furt auto casco bcr coleaalexandru coleaalexandru Buna seara, Am si eu o probleme , mi-a fost furata masina cu talonul in ea si as dori sa stiu si eu ce sanse mai am sa obtin banii de la casco??? ... (vezi toată discuția)