avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... furt auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

furt auto

Buna seara. Mi-a fost furata masina din fata blocului , am fost la politie sa depun plangere si la asigurare sa-i informez de furt unde am depus toate actele precum si cheile masinii. Am inteles ca politia are la dispozitie 60 de zile pt a se pronunta daca a fost gasita sau nu masina iar daca nu atunci voi fi despagubit. As dori sa stiu daca se poate ca politia sa lungeasca acest termen de 60 de zile cat au ei chef :) iar dupa cele 60 de zile in cat timp voi primi banii de la asigurare in caz ca nu va fi gasita masina. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:19, 27 Noiembrie 2009
dar cei de la asigurari nu au obligatia ca dupa primele 30 de zile sa ceara stadiul cercetarilor iar apoi cei de la politie nu sunt obligati prin ceva lege sa raspunda tot in 30 de zile? Cand am depus plangerea la politie au spus ca ei vor dialoga cu asiguratoru.
Daca va e mai comod asa, asteptati sa se deruleze evenimentele de la sine.Orice solicitare facuta autoritatilor/institutiilor trebuie sa primeasca raspuns in termen de 30 zile.
Pe aceasta obligatie se intemeiaza cele 30 zile acordate pt. cercetari Politiei, precum si cele inca 30 acordate pentru un raspuns la o interventie (privata sau oficiala)
ORDONANŢÃ Nr. 27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilorART. 8
(1) Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30
de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
nucu$, utilizator
Din pacate obligatia exista dar sanctiunea nu prea sau necesita interventia instantei pe contencios administrativ. Asa ca daca va bazati ca politia sa se miste fara ceva presiuni/insistente din partea dvs. puteti sa asteptati mult si bine.
Pentru ca suntem in Romania daca vrei sa fie ceva facut bine si repede fa-o singur si nu te baza pe altii.
Buna ziua. Revin cu cateva informatii legate de cazul meu. Intr-un final am obtinut de la politie o hartie pe care scria ca a fost inregistrat furtul si ca pana in momentul de fata nu au fost gasiti autorii si nici masina. Am dus la asigurare aceasta hartie si au spus ca este in regula si ca voi contactat pentru despagubire deoarece au trecut mai mult de 60 de zile. Doresc sa siu cat dureaza de obicei pana voi primi banii de la asigurare. In contract nu scrie in cat timp voi primi despagubirea dupa ce au toate actele la dosar scrie doar ca voi fi despagubit in limita a 60 de zile(care au trecut) .
Functie de "obiceiul" fiecarui asigurator.Faptul ca v-au spus ca veti fi contactat, presupune o mica incercare de a scapa de vreun termen.Depuneti cererea de despagubire, in care indicati si un cont in care sa va vireze banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema casco asiban - furt total alexgh alexgh Buna ziua! As dori sa va prezint urmatoarea situatie: La 20 iunie 2009 i-a fost furata masina prietenei mele (opel astra CC) asigurat la Asiban pt aprox ... (vezi toată discuția)
Procedura - plata despagubire casco alexwspp alexwspp Buna ziua As dori sa stiu care este procedura de recuperare a despagubirii pt o masina asigurata casco. Mentionez ca in contract este cuprinsa si o clauza ... (vezi toată discuția)
Furt auto casco bcr coleaalexandru coleaalexandru Buna seara, Am si eu o probleme , mi-a fost furata masina cu talonul in ea si as dori sa stiu si eu ce sanse mai am sa obtin banii de la casco??? ... (vezi toată discuția)