avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reducere penalitate de nedeclarare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reducere penalitate de nedeclarare

Ştiu că penalitatea de nedeclarare:
* Se reduce cu 75% pentru plata la termen a obligatiei fiscale principale
* Se majoreaza cu 100% daca a fost un caz de evaziune fiscala

Intrebarea mea este daca reducerea de 75% pentru plata la termen se aplica si in cazul in care a fost majorata cu 100%.

Din ordinul ANAF "Nr. 3834/2015 din 29 decembrie 2015" de la:
[ link extern ]

putem citi:

"9.1. Pentru obligaţiile fiscale principale prevăzute la pct. 1, care au fost stinse prin plată sau compensare în termenul prevăzut la art. 156 alin. (1) din Codul de procedură fiscală, sau prin eşalonare la plată, în condiţiile legii, penalităţile de nedeclarare rămase nestinse se reduc cu 75%,la cererea contribuabilului depusă la organul fiscal central competent"

Deci ar trebui sa se aplice si la cele majorate cu 100%, deoarece textul nu discrimineaza, se refera la toate penalitatile de nedeclarare ramase nestinse. Am dreptate?

Punctul 10.3 "Diferenţa dintre penalităţile de nedeclarare majorate potrivit pct. 10.1 şi cele stabilite prin deciziile comunicate potrivit pct. 3 se achită în termenul prevăzut la pct. 8" se intelege ca stabilirea termenului de plata pentru aceste penalitati stabilite suplimentar si nu implica ca trebuie platita toata diferenta. Am dreptate?

Multumesc,
George P.
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2018
georgep1, utilizator

Alte discuții în legătură

Reducere 75% penalitati nedeclarare Vali111222 Vali111222 Problema control ANAF Penalitati nedeclarare Salut! Am nevoie de un raspuns urgent din partea dumnevoastra in legatura cu reducerea de 75% pentru penalitatile ... (vezi toată discuția)
Penalități de nedeclarare stabilite la obligații fiscale suplimentare: se poate solicita reducerea lor? adriacst adriacst Buna ziua! In urma unei inspectii fiscale derulate in perioada iulie 2019-octombrie 2019 in care s-au verificat documentele aferente anilor 2013-2019, s-a emis ... (vezi toată discuția)
Impozit chirie Marta Tot Marta Tot Am inchiriat familiei X un apartament, cu toate formele legale respectiv cu contract de inchiriere inregistrat la Administratia Financiara. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)