avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua
Am o intrbare daca ma puteti ajuta in legatura cu mostenire ......deci acum cam 40 de ani a murit tatal sotului {adica socrul] ,sotul meu fiind copil mic soacra a primit un apartament din partea primariei [socrul pe vreamea comunista fiind padurar al primariei] .,pe care dupa citiva ani soacra a vindut si a construit o casa pe un teren mostenit. S-a recasatorit [casa fiind deja gata constuit] si din casatoria asta are un baiat ,si sotul al 2 lea a murit .intrebarea este ce parte de mostenire are fiiecare baiat [sotul meu si cumnatul] din aceasta casa? va multumesc pt raspuns
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 00:17, 13 Noiembrie 2018
Lipsesc toate informatiile
Soacra Dvs-dacă a vândut - inseamna ca a deținut acel apartament strict pe numele ei, poate fusese atribuit ca locuința socială ei și ulterior cumpărat.
Ipoteze sunt mai multe- dar in mod cert - nu se putea vinde legal un apartament care era deținut de un defunct.
Soțul Dvs moștenește doar după moartea soacrei, iar cotele se stabilesc de către notarul care va dezbate succesiunea la momentul respectiv
multumesc de raspuns..... atit ca informatie mai adaug ca soacra fiind vaduva cu un copil mic a primit de la primariea apartamentul pe vremea acea nu era locuinta sociala si nu a platit nimic pt apartament , dupa vinzare au inceput sa construiasca casa cu ajutorul rudelor socrului fiind si ei padurar au dat lemnele pt casa si altelea asa au ajutat nepotul orfan .
Sunt de acord, doar ca mama/soacra a primit asa cum ati precizat dvs, si atunci ea a dispus si dispune in continuare de bunul ei.
Inteleg ca dvs intrebati, subtil, daca mosteneste ceva dupa socrul defunct. - daca nu a avut nimic pe numele socrului, atunci NU- nu mosteneste nimic.
Mostenirea se va face doar dupa socra - dupa decesul acesteia.
Pararea mea este sa consultati totusi un avocat pentru mai multe detalii pe care nu le cunoastem si nici nu le precizati, ca poate asa va puteti solicita drepturile de la soacra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.suntem o familie 2 adulti si 2 copii. locuim de 12 ani ... morosa morosa BUNA ZIUA.Suntem o familie 2 adulti si 2copii .Locuim de 12 ani cu soacra care a dobandit casa de la parinti ei cu contract de vanzare cumparare.La inceput ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Am drept la mostenire? 2680512521612 2680512521612 situatia mea este urmatoarea : - in anul 1993 a murit socrul meu - in anul 2000 luna iunie a murit sotul meu - in anul 2000 luna septembrie a murit copilul ... (vezi toată discuția)