avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Care este înregistrarea corectă în contabilitate a ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Care este înregistrarea corectă în contabilitate a unei facturi de cazare emise de booking?

Care este înregistrarea corecta, în contabilitate, a unei facturi de cazare,emise de booking, in contul firmei care face acest serviciu?Se face declarația 390.Multumesc
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:30, 14 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Serviciile de cazare au locul prestarii in tara unde este situat hotelul, deci nu se declara in D390. Cod Fiscal:

ART. 278 - Locul prestării de servicii
(4) Prin excepție de la prevederile alin. (2) și (3), pentru următoarele prestări de servicii, locul prestării este considerat a fi:

a) locul unde sunt situate bunurile imobile, pentru prestările de servicii efectuate în legătură cu bunurile imobile, inclusiv serviciile prestate de experți și agenți imobiliari, de cazare în sectorul hotelier sau în sectoare cu funcție similară, precum tabere de vacanță sau locuri amenajate pentru camping, de acordare de drepturi de utilizare a bunurilor imobile, pentru servicii de pregătire și coordonare a lucrărilor de construcții, precum serviciile prestate de arhitecți și de societățile care asigură supravegherea pe șantier;


Norme:
16. (1) Prin excepție de la regulile generale prevăzute la art. 278 alin. (2) și (3) din Codul fiscal, indiferent de statutul beneficiarului, respectiv persoană impozabilă sau persoană neimpozabilă, locul prestării serviciilor prevăzute la art. 278 alin. (4) din Codul fiscal se stabilește în funcție de regulile prevăzute la alin. (4) al art. 278 din Codul fiscal. Aceste servicii nu se declară în declarația recapitulativă menționată la art. 325 din Codul fiscal, indiferent de statutul beneficiarului, și nici nu se aplică prevederile referitoare la înregistrarea în scopuri de taxă, care sunt specifice prestărilor și achizițiilor intracomunitare de servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura pentru cazare in bulgaria OOANA1977 OOANA1977 Buna ziua, Cum inregistrez o factura de cazare din Bulgaria? Se declara in D390? Multumesc Astept raspuns (vezi toată discuția)
Facturi din afara ue durbala durbala Cum ma inregistrez in contabilitate cu o factura de cazare din afara UE ? (vezi toată discuția)
Facturare cazare clienti ue FederatiadeScrima FederatiadeScrima Buna ziua, Pentru o federatie sportiva cu activitate economica, platitori de TVA, cu o unitate de cazare: am dori sa stim cum se emit facturile de cazare ... (vezi toată discuția)