avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Website copyright
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Website copyright

Bună ziua,
Majoritatea website-urilor conțin în subsolul fiecărei pagini
”2018 © <ABCD> | Toate drepturile rezervate.”
unde <ABCD> este numele proprietarului/autorului website-ului.

Întrebarea mea este:
Pentru a beneficia de aceste drepturi de autor, este suficient să am scrisă pe fiecare pagină a website-ului poezia de mai sus?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:47, 15 Noiembrie 2018
Asta depinde de legislatia din fiecare tara. In SUA tot ce e text original/imagini originale elaborate sau publicate de cineva are drepturi de autor din oficiu.
Vă mulțumesc pentru răspuns.

Și în România cum stau lucrurile?
Parerea mea e ca drepturi de autor are continutul original al websiteului iar mentionarea © ... este mai mult o punere in garda, ca sa nu zica cel care a copiat ca nu stia ca nu are voie sa copieze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza legala anunt facebook CONSTANTIN PETRUTA CONSTANTIN PETRUTA De cateva zile pe facebook circula textul acesta: \\"Datorită faptului că Facebook a ales să utilezeze un software care va permite furtul din informațiile ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor asupra unui site web. Octavian04 Octavian04 Bună ziua, În această săptămâna mai multe site-uri web au copiat interfaţă (design-ul) site-ului web pe care eu îl administrez. [u]Am să va ... (vezi toată discuția)