avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietarii apartamentelor cu centrale termice (24 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietarii apartamentelor cu centrale termice (24 din 27 de apartamente) nu mai vor să achite apa caldă care trece prin țevi. Există un articol de lege în care scrie că nu sunt obligați?

Buna ziua,
Un art. de lege sau o prevedere in care sa ie specificat faptul ca ap cu centrale termice nu sunt obligate sa plateasca apa calda care trece prin tevile pe care nu le putem scoate tocmai din cauza celor care au ramas la incalzirea centralizata? Tin sa precizez ca suntem 27 de apartamente, din care 24 sunt cu centrale termice, iar acum majoritatea au spus ca nu mai sunt de acord ca ei sa plateasca 20-30 de lei pentru cele 3 ap .
Va rog sa ma ajutati ca sa putem lamurii proprietarii.
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:26, 7 Decembrie 2018
Este oprita caldura pe holul scarii si din uscatorie, caldura celor 3 ap este functionala
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se plateste intretinerea tevilor la comun si caldura care trece prin ele e platiota de apartamentele prin care acele tevi le strabate.
E cam mult 20-30 de lei de apartament pe luna la 24 de apartamente.
Nu mai dorim sa platim, pentru ca nu ne folosim, nu putem taia tevile pentru ca avem un apartament la etajul 1 si unul la 5 ( coloane cu 2 camere ) care inca e racordat la RADET, iar celalalt apartament e la 4 camere la etajul 5, deci nu putem taia tevile, practic nu ne incalzeste cu nimic, iar cei racordati la RADET nu imi platesc cota parte la gazele consumate, si eu pot presupune ca prin tavan respectiv pardoseala ii incalzesc ,
Deci nu putem face AG pentru a nu mai platii ?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aspectul ca dv ati inteles din varii motove sa renuntati la sistemul centralizat de furnizare utilitati nu constituie temei legal pentru a fi exonerat de la obligatia platii cote comune
Nu exista dispozitoie in vigoare prin care sa obligati proprietarii sa renunte la sistemul centralizat de alimentare/furnizare utilitati
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada facilitatea exonerarii de la obligatia platii parti comune in cazul in care proprietarul intelege sa izoleze tevile comune din proprietatea sa
Adunarea generala a proprietarilor nu poate obliga proprietarii sa renunte la serviciile publice
Banii pe care-i platiti dvs. sunt pentru nerentabilitatea sistemului de incalzire pentru apartamentele ramase la sistemul centralizat. Exista un temei tehnic, pentru ca o teava ce trece prin apartamentul dvs, cu agent termic la 60 de grade Celsius (sa zicem) va ceda caldura, este evident. Nu exista nicio legatura de calcul tehnico-economic intre banii pe care-i platiti si caldura primita prin acele tevi. Nici temei legal nu exista pentru plata pe care o dati luna de luna,la acea suma. Insa,pentru a putea face un demers comun catre asociatie, pentru neplata acelei sume, prima conditie este sa demonstrati ca ati izolat acele tevi (strat de minim 9mm grosime, faceti test prima data).
[ link extern ]
Puteti dupa aceea sa cereti, toti cei 24 de proprietari, pentru ca legea nu acopera acest caz- nu spune nici da , nici nu , sa fiti scutiti de plata, veti avea un temei tehnic. Acum "sponsorizati" ineficienta acestui sistem centralizat.
O spun din proprie experienta, am fost primul la mine pe scara (acum 18 ani) ce am montat CT, am izolat tevile ramase si am fost scutit de alte plati. In 2-3 ani toti vecinii au trecut la centrala termica proprie. Dupa aceea, de comun acord, au fost taiate acele tevi.
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata energiei termice chiar daca ai centrala de apartament codreanud codreanud cred ca ORDIN nr. 255 /2006 este un abuz.Nimeni pe lumea asta nu poate fi obligat sa plateasca un serviciu de care nu beneficiaza.personal stau la et4 intr-un ... (vezi toată discuția)
Tevile ce traverseaza apartamentele Zanaapelor Zanaapelor Tevile care traverseaza apartamentele celor ce nu mai sunt racordati la incalzirea centrala, nu incalca dreptul de proprietate? Este constitutional sa impui, ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli comune de incalzire alexandrudragos13 alexandrudragos13 Supun atentiei Dvs urmaroarea situatie a unui condominiu: - subsolul tehnic transformat in spatiu comercial - parter si mezanin spatiu comercial (din ... (vezi toată discuția)