Banii pe care-i platiti dvs. sunt pentru nerentabilitatea sistemului de incalzire pentru apartamentele ramase la sistemul centralizat. Exista un temei tehnic, pentru ca o teava ce trece prin apartamentul dvs, cu agent termic la 60 de grade Celsius (sa zicem) va ceda caldura, este evident. Nu exista nicio legatura de calcul tehnico-economic intre banii pe care-i platiti si caldura primita prin acele tevi. Nici temei legal nu exista pentru plata pe care o dati luna de luna,la acea suma. Insa,pentru a putea face un demers comun catre asociatie, pentru neplata acelei sume, prima conditie este sa demonstrati ca ati izolat acele tevi (strat de minim 9mm grosime, faceti test prima data).
[ link extern ]
Puteti dupa aceea sa cereti, toti cei 24 de proprietari, pentru ca legea nu acopera acest caz- nu spune nici da , nici nu , sa fiti scutiti de plata, veti avea un temei tehnic. Acum "sponsorizati" ineficienta acestui sistem centralizat.
O spun din proprie experienta, am fost primul la mine pe scara (acum 18 ani) ce am montat CT, am izolat tevile ramase si am fost scutit de alte plati. In 2-3 ani toti vecinii au trecut la centrala termica proprie. Dupa aceea, de comun acord, au fost taiate acele tevi.