avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de reparatii

Buna ziua, am achizitionat un apartament si acum se fac anumite renovari pe scara blocului si administratorul sustine ca eu nu am fond de reparatii. Stiu ca fondul de rulment l-a luat fostul proprietar atunci cand a vandut apartamentul insa fondul de reparatii nu trebuia sa se regaseasca la ap nr x pe care eu l am cumparat? Ma refer aici la fondul de reparatii strans de la fostul proprietar. Mentionez ca nu s-au facut pana acum investitii deci nu vad de ce acel fond nu mai exista in contul apartamentului si eu trebuie sa dau de la 0 acei bani.
Va rog sa ma sfatuiti!
Cel mai recent răspuns: Andrada1989 , utilizator 15:45, 19 Noiembrie 2018
Dr.Virgil Dan Amza, pe fb aveti posibilitatea de a-i bloca definitiv, lucru ce se poate realiza si pe forum de catre moderatori .
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
cyan, moderator
Multumesc tuturor pt implicare.
O sa fiu mai explicita dand un exp concret.
In momentul in care eu am achizitionat apartamentul sa presupunem ca exista pentru acest apartament fond de reparatii de 400 lei(exemplu banal, nu stiu exact suma care era insa cu siguranta erau bani la fel ca la restul proprietarilor). Eu de cand am venit am achitat 200 lei la acel fond...ca sa-l reintregesc dupa cum mi s-a spus. Ok, banii-200lei au fost achitati.Mentionez ca in fiecare lista se mentioneaza suma pe care o are fiecare apartament la cele doua fonduri-de rulment si de reparatii-la final intr-adevar este mentionata suma totala insa din aceasta suma totala fiecare apartament are contributia proprie trecuta.
Acum se fac reparatii in bloc si fiecare apartament trebuie sa contribuie cu suma de 600 Ron. Pe fiecare lista eu sunt pusa cu sume pe minus iar explicatia administratorului este aceea ca eu nu am decat 200 lei si trebuie sa contribui egal cu restul proprietarilor. Intrebarea mea este unde sunt cei 400 lei ce erau in fond achitati de catre fostul proprietar? Acei bani nu s-au returnat conform legii dar nici in fondul blocului nu se regasesc din moment ce eu trebuie sa-i achit.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
Andrada1989, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire fond de reparatii la data vanzarii apartamentului lavi_i lavi_i Buna ziua, In urma cu cateva zile am vandut un apartament care face parte dintr-un bloc care are o Asociatie de Proprietari. Am cerut Presedintelui Asociatiei ... (vezi toată discuția)
Revin cu inca o intrebare bitzic22 bitzic22 daca un locatar nu plateste fondul de reparatii nu poate vinde apartamentul? (vezi toată discuția)
Bună ziua! pe ce perioadă se restituie fondul de rulment? am ... Monica2323 Monica2323 Bună ziua! Pe ce perioadă se restituie fondul de rulment? Am stat într-un bloc din 1961, de la darea în folosință; după 1990 am cumpărat apartamentul ... (vezi toată discuția)