avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna Totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna Totala

Recent am facut parte dintr.un accident auto iar din fericire fiind nevinovat. Masina avariata este Audi a4 b6 din 2003,290 mii km,avant,1.9 motor. Cei de la asigurari mi.au spus ca in termen de 5 zile un specialiast o sa vina sa vada masina ceea ce nu sa intamplat,maine fiind ultima zi. In caz ca nu o sa vina nici maine cum este indicat sa procedez? Sunt conviins ca o sa primesc dauna totala caci masina este avariata tare,asigurarea vinovatului fiind de la {EDITAT]. Aveti idee cam la ce pret ar putea ajunge despagubirea? Eu m.am gandit undeva la 2500 euro si sa.mi ramana epava sau ma insel?
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:43, 19 Noiembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Nu am casco. De ce sunt de ras? Am mai vorbit cu baieti care au patit la fel. Au fost despagubiti si epava a ramas lor.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Insistati ca inspectorul de daune sa vina sa constate avariile. In cazul unei daune totale cuantumul despagubirii este egal cu valoarea autoturismului la data producerii accidentului din care se scade valoarea epavei (25% din valoarea autoturismului la data accidentului).. Fiti atent la valoarea de nou pe care se bazeaza calculul valorii autoturismului la data accidentului, precum si daca s-au luat in considerare echipamentele optionale montate de catre producator si a celor montate de proprietarul(ii) autoturismului.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata daune autoturism avariat Tarana Tarana am dreptate intr-un incident cu un alt autoturism si reparatia depaseste valoarea lui la momentul incidentului.Daca vand autoturismul asa cum e fara sa-l repar ... (vezi toată discuția)
Dauna totala -ma pot indrepta impotriva celui vinovat de producerea accidentului? Jurist TM Jurist TM Buna ziua! Am urmatoarea problema: o masina , parcata pe carosabil, a fost lovita in plin de un alt autoturism care venea cu viteza foarte mare din sens ... (vezi toată discuția)
Dauna totala kristinna90 kristinna90 in Luna septembrie,am avut un accident cu avarii si mi s-a reparat masina,paguba fiind de 3000 euro,plata a fost suportata de polita casco la tiriac.iar in ... (vezi toată discuția)