Vecinul de sub mine și-a instalat centrală termică și a poziționat țeava de evacuare a gazelor arse exact sub fereastra dormitorului meu. Cum îl conving să o modifice?
Buna ziua. Anul trecut vecinul de sub mine si-a instalat in blocul de locuinta centrala termica de interior si a pozitionat teava de evacuare a gazelor arse exact sub fereastra de la dormitorul meu.L-am rugat sa faca in asa fel incat evacuarea sa se faca corespunzator, intrucat poluantii proveniti din arderea gazului natural ajung prin teava prin care sunt evacuate gazele arse de la CTI in locuinta mea.Apartamentul meu a devenit de nelocuit ( miros de gaze nearse, inecacios, care te sufoca ziua si noaptea).
Timp de un an de zile, nu a luat nici o masura pentru a solutiona pe cale amiabila aceasta problema care imi afecteaza starea de sanatate prin expunerea indelungata la acesti factori poluanti.
In aceasta iarna ma voi confrunta cu aceeasi problema ca si anul trecut, la deschiderea ferestrelor va intra tot aerul poluat prin gazele arse, singura solutie fiind sa stau cu geamurile inchise.
Unde pot face o sesizare pentru o verificare, astfel incat sa pot rezolva aceasta problema?
eugarizan
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Domnule Adam Grecu
La mine in bloc toti dar absolut toti proprietarii care au asemenea centrale au acordul asociatiei , ca au ei alte " bube " ( ma refer aici la cei care ne conduc ) asta este alta poveste si acordul vecinilor .
latka
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
D-le Grecu eu vorbesc de proiectul instalatiei de gaz, care arata clar unde se instaleaza CT si unde iese cosul de evacuare. Nu se face bransament nimanui de catre distribuitorul de gaz, fara acest proiect. Nu cred ca sunt unicul ce detine acest act. Tot peretele respectiv (o placa, care are si golul de fereastra si ochiul pentru geamul de la camara) prin care trece tubul de evacuare e o retea de fier-beton, asa ca nu e vorba doar de o coloana pe care s-o distrugi, ci doar un ochi de retea. Toti vecinii mei au asa ceva si e prevazut in proiect. Ideal e s-o faci cu o carota diamantata.
Eu la asta ma refeream, daca centrala vecinului mentionat in acest post e conform proiectului, nu e treaba asociatiei sa-i spuna cum sa mute tubul de evacuare.
draftacristi
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sa intelegem ca centrala vecinului d-vs. e montata in dormitor? Kitul de evacuare se monteaza in dreptul centralei, cu iesire direct ( kitul respectiv ) sau printr-un cot, functie de pozitie si datele concrete la fata locului.In niciun caz nu se poate monta centrala intr-un loc si evacuarea sa o faci prin prelungitoare in alta parte decat in dreptul centralei. Nu se aproba astfel de dosare. Cand s-a racordat la gaze ( si s-a pus in functiune centrala ) ce-au spus cei de la gaze? Este respectat proiectul? Puteti face o sesizare si la cei de la gaze sa vina sa verifice respectarea proiectului...oricum la 2 ani va trebui sa faca revizia si se poate constata si cu aceasta ocazie respectarea proiectului. Asociatia nu are treaba cu respectarea proiectului...pentru intocmirea si aprobarea proiectului sunt necesare avize favorabile de la vecini...atata tot, dar asta pentru a se inainta documentele necesare pentru intocmirea proiectului de firmele autorizate. Ideal ar fi sa va arate proiectul si sa vedeti unde trebuia montat chitul de evacuare. Cred ca acest lucru il puteti solicita si de la cei de la distrigaz, pentru ca si ei trebuie sa aiba o copie dupa dosarul respectiv, chiar daca nu ei au intocmit proiectul...ei sunt furnizorul de gaz si sunt obligati sa aiba documentatiile si sa verifice respectarea celor din documentatie...asta si cu ocazia reviziilor la 2 si la 10 ani, pentru a se constata daca nu s-au facut modificari neautorizate...
Asa o fi. Am si spus, ca sunt blocuri care langa bucatarie au o camara prevazuta cu gauri de aerisire. probabil ca sun proiecte mai noi, dar ce te faci cu blocurile proiectate in "epoca de aur", cand nu se gandea nimeni la centrala murala?
Daca blocul dvs. este prevazut gauri de aerisire - este f. bine. La noi in oras, toate blocurile vechi nu au asa ceva, asa ca, adevarat, s-a lucrat dupa un proiect, dar nu un proiect la milimetru, ci asa o teava ce intra in bucatarie, cu indulgenta pana la aragaz, dar cum CT nu este chiar langa aragaz, proiectul este modificat. Cei care verifica CT la 2 ani n-au ini-o treaba cu proiectul initial..