avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligatia angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligatia angajatorului

imi puteti spune va rog daca angajatotul in urmatoarea situatie:angajata insarcinata si-a luat concediu medical pt o perioada de 2 luni dupa care a intrat in concediu pre natal fiind in 7 luni,in cele 4 luni pana la intrarea in concediu de nastere are obligatia de a-l plati pe angajat?daca da cat si daca isi va recupera angajatorul banii da-ti angajatei....si inca o intrebare :angajata trebuia sa mai figureze in statul de plata?si pana cand?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 09:03, 20 Noiembrie 2009
Buna ziua Ma numesc Andreea si sunt din Brasov.As dori sa ma sfatuiti ceva.cum sa procedez in cazul in care firma se inchide sau da faliment, si vreau sa imi depun actele pentru somaj.mentionez ca sunt insarcinata in 4 luni si dupa cum stiti pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil, nu am voie sa am intrerupere pe cartea de munca.cineva care este in somaj mi-a spus ca la ea data inceperii somajului a fost data la care si-a depus dosarul, numai ca mie imi este aproape imposibil sa am la mana toate actele care trebuiesc imediat in a doua zi dupa ce mi se incheie activitatea la acest loc de munca.Nu stiu cum sa procedez, sunt disperata.Nu pot risca sa pierd indemnizatia.Va rog sa-mi spuneti daca exista o varianta s cum anume sa procedez.va multumesc
1. Pentru a beneficia de indemnizatia de somaj de la data incetarii contractului individual de munca (CIM), deci si continuitate, trebuie sa depuneti actele la Somaj in termen de 30 de zile de la data incetarii CIM.
2. Daca le depuneti mai tarziu veti primi indemnizatie de somaj de la data depunerii.
3. Poate intr-o luna de zi;le rezolvati toate problemele. Putati cerer si ajutorul ITM pentru a va da mai repede carnetul de munca.
Va multumesc pentru rapiditatea cu care mi-ati oferit un raspuns.Deci sa inteleg ca daca ma incadrez sa depun actele in 30 de zile de la incetarea activitatii pe cartea de munca, atunci voi avea continuitate...este o veste buna.Daca am inteles gresit va rog sa-mi spuneti.Nu stiu de ce amica mea mi-a spus diferit, probabil ca a intarziat cu depunerea dosarului.Va multumesc din suflet pentru raspuns.
Ati inteles foarte bine. Nu stiu cine si de ce v-a spus altfel.
Buna ziua.O sa revin azi cu inca cateva intrebari.Am consultat lista de acte ce trebuiesc la depunerea dosarului pentru indemnizatia de somaj.Am vazut ca imi trebuia si o adeverinta de la angajator cum ca mi-a platit la zi toate darile, si ca in caz contrar nu mi se acorda somajul.Eu o sa ii intreb daca sunt cu platile la zi dar este insa foarte posibil ca ei sa nu fie sinceri, sau efectiv sa nu imi spuna adevarul.Unde as putea sa merg eu personal sa vad daca raspunsul primit este si adevarat?Eu ca si persoana fizica si angajata a unei firme am dreptul sa cer personal acetse date?Daca da, unde?Si in cazul in care nu mi-au platit, cum as putea sa iau masuri pentru a-i face sa plateasca?Sunt niste oameni extrem de periculosi in sensul minciunilor si a neseriozitatii, multe lume a ramas in "aer" cum se spune din cauza lor, si nu pot risca.Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Calcul corect pre si post natal anamariaholban anamariaholban Buna ziua, Am marea rugaminte sa ma ajutati cu calculul pentru concediul prenatal deoarece contabilul firmei unde lucrez sustine ca-mi plateste prenatalul ... (vezi toată discuția)
Cine plateste concediul prenatal? Lupu Gabriela Lupu Gabriela ce acte sunt necesare pentru concediu prenatal si postnatal, unde se depun aceste acte, cine plateste suma de bani cuvenita. Daca lucrez la patron si acesta ... (vezi toată discuția)
Ajutoare legale salariati liana istrate liana istrate In cazul in care unei salariate i s-au platit 2 luni de concediu prenatal si 2 luni de concediu postnatal, o societate este obligata sa-i plateasca si un ... (vezi toată discuția)