avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actiune de divort - mutare din lit. b in lit. a art. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actiune de divort - mutare din lit. b in lit. a art. 373 Cod Civil

Buna ziua,

Sotia mea a depus actiune de divort la Judecatoria Sectorului 1, in temeiul literei b, art 373, Cod Civil. Intre timp, am convenit impreuna cu aceasta asupra aspectelor legate de divort (custodie comuna, locuinta copilului, program de vizita si contributii financiare). Partajul nu face obiectul acestui divort.
Ce putem face pentru a schimba temeiul dosarului din lit. b in lit. a art. 373 Cod Civil ?

Intre timp, fiica noastra a fost diagnosticata cu autism, iar terapia pe care aceasta o face in prezent este costisitoare si cronofaga. Pe cale de consecinta, nu dorim sa irosim timp si bani intr-un proces in care unul incearca sa demonstreze vinovatia celuilalt. Am renuntat amandoi la orice forma de orgoliu. Dorim in continuarea sa divortam, dar cu acordul sotilor, iar aceasta o facem in scopul de a scurta durata acestui proces si de a reduce costurile aferente.
Ma aflu la jumatatea termenului de 25 de zile pentru a formula Intampinare. Mai este cazul sa o fac ? Pot mentiona in aceasta ca am ajuns la un accord cu sotia mea ? Este imperativ sa ma apar in fata acuzatilor ce mi-au fost aduse, chiar si cu diplomatie ?

Eu nu am angajat servicile unui avocat pana in prezent. Dat fiind ca avem aceasta intelegere, mai are rost ? Inteleg ca intrebarea mea poate fi ridiculizata, dar tototata fac apel la intelegerea dvs. - beneficiarul acestor bani ar fi fiica mea. Literalmente nu imi permit costurile terapiei si costurile unui avocat, iar in caz extrem as renunta la dreptul la aparare decat sa-mi privez copilul de acest lucru care ii este atat de necesar.
Va multumesc din suflet pentru orice indrumare pe care o puteti oferi !

Cu stima,
Claudiu I
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
Klauzes, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:17, 19 Noiembrie 2018
Daca rezolvati totul prin acord in fata instantei nu mai conteaza decat ca va intelegeti si foarte probabil instanta va lua act de intelegerea voastra.
Deci, nu veti avea probleme la proces.
In fata judecatorului precizati ca intelegeti sa divortati prin acord si este suficient,nu mai este nevoie sa modificati nimic.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Puteti depune in scris un punct de vedere, prin note de sedinta.

In notele de sedinta mentionati pozitia dumneavoastra.

Instanta de judecata ia act de invoiala partilor, dispunand urmatoarele:

-divortul prin acordul partilor litigante.

-revenirea reclamantei la numele avut anterior mariajului / mentinerea reclamantei a numelui de familie.

- locuinta minorei va fi stabilita la reclamanta.

-dumneavoastra veti fi obligat la plata unei pensii de intretinere, in cota procentuala sau fixa, dupa cum stabiliti, precum si la cheltuieli de invatatura, educare si pregatire profesionala.

Depuneti cerere reconventionala, prin care solicitati exercitarea unui program de vizitare, in intervale determinate, pentru a evita divergentele ulterioare.( taxa judiciara aferenta este in cuantum de 20 lei ).

Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț din motive neîntemeiate pe realitate. ce șanse ar avea o cerere de respingere a acțiunii? Munel Munel Buna ziua, Sotia mea a parasit, in lipsa mea, domiciliul conjugal, in luna august 2017., luand, fara consimtamantul meu fetita noastra minora, in varsta de 7 ... (vezi toată discuția)
Divort prin acordul partilor mircea71 mircea71 Buna ziua, Am divortat de sotia mea in fata notarului prin acordul partilor, neexistand copii in urma mariajului. La doua luni de la pronuntare, sotia vrea sa ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare pentru tata. cum îl pot determina să se ocupe de copil? ContSters440260 ContSters440260 Buna ziua. Am divortat anul trecut in mai la notar. Motivul a fost adulterul din partea sotului. Avem impreuna un copil cu autism si adhd... la notar am ... (vezi toată discuția)