avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nu avem Act de identitate romanesc
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nu avem Act de identitate romanesc

Este passportul SUA recunoscut ca act de identitate pentru a cumpara vechime retroactive prin Procura speciala ?
Santem cetateni romani cu domiciliu in SUA.
Passportul romanesc a expirat si nu avem alte acte romanesti sau timp sa-l renoim passportul in timp.
VA multumesc foarte mult pentru raspuns si pentru timpul dvs.
Sa aveti a zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 20 Noiembrie 2018
OUG 97/2005
art.12
....
(3) În sensul prezentei ordonanțe de urgență, prin act de identitate se înțelege cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie și buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate.

De asemenea, potrivit art.6 alin.1 si 4 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, paşaportul face, în faţa autorităţilor române şi străine, dovada identităţii, cetăţeniei, calităţii, precum şi a dreptului titularului de a călători în străinătate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cu pasaportul AndreeaBbbb AndreeaBbbb Buna, Buletinul mi-a expirat in data de 28 decembrie 2019, iar intrucat locuiesc in alt oras decat unde am domiciliul, abia in luna martie 2020 am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as sa stiu daca pasaportul poate fi folosit in locul ... Muninn Muninn Buna ziua! As sa stiu daca pasaportul poate fi folosit in locul buletinului in relatia cu banca (demersuri obtinere credit ipotecar), notarul (contract ... (vezi toată discuția)
Pasaport ca act de identificare la notar? DanLiciu DanLiciu La notar, pentru identificarea cumparatorului unui teren, se poate utiliza doar pasaportul (persoana in cauza este domiciliata in Romania), dar cartea de ... (vezi toată discuția)