avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa postului

Din ce text legal rezulta obligativitatea angajatului de a semna fisa postului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:35, 19 Iunie 2019
Poate produce efecte juridice daca nu este semnata?
Fişa de post nu produce efecte juridice între părţi, ca urmare a nesemnării acesteia.
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Care sunt efectele juridice ale fisei postului pentru parti?
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2018
noa, utilizator
Creeaza drepturi si obligatii pentru salariat.
Buna ziua,

Legat de faptul ca fisa postului este anexa la c.i.m., imi puteti spune, va rog frumos, daca angajatorul mai are obligatia legala, ulterior incetarii raporturilor de munca, de a elibera copii ale acestor fise de post semnate; daca da, care ar fi legislatia de specialitate in care se mentioneaza acest aspect ? In cazul in care, torusi, angajatorul refuza in continuare sa elibereze aceste documente de la dosarul de personal, se pot obtine de la ITM ?

Multumesc.

Cornel Vasile a scris:

Fisa postului este o anexa la c.i.m. ... semnarea c.i.m. de catre parti inseamna si insusirea fisei postului

Alte discuții în legătură

Fisa postului, consecinte nesemnare de catre angajat cristinaturcu cristinaturcu Buna ziua. Prin ce articol este specificat ca nesemnarea de catre angajat a fisei postului constituie abatere disciplinara? (vezi toată discuția)
Carte de muncă fără instructaj Burlacu Alina Burlacu Alina Bună seara! As vrea vă rog sa-mi spuneți, dacă la locu de muncă nu mi-a mai dat sa semnez protectia muncii cam de vreo sase luni, este posibil să nu mai ... (vezi toată discuția)
Fisa postului Anamariageta Anamariageta Este legal sa fie introdus la \"alte obligatii\" in fisa postului, sa înlocuiești registratorul medical in timp ce tu esti încadrat în funcția de asistent ... (vezi toată discuția)