avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa postului

Din ce text legal rezulta obligativitatea angajatului de a semna fisa postului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:35, 19 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hg 905/2017
art.7
.....
(3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal, in termen de 15 zile lucratoare de la data solicitarii.
(4) Documentele sunt eliberate in copie certificata pentru conformitate cu originalul de catre reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator.
....
Va multumesc frumos pentru raspuns; am contactat intre timp atat fostul angajator cat si ITM si mi s-a comunicat ca acele fise de post sunt confidentiale (!?) si nu se mai pot elibera, dar nu inteleg cum poate fi confidential - fata de mine - un document deja semnat de mine !??

Cornel Vasile a scris:

Hg 905/2017
art.7
.....
(3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal, in termen de 15 zile lucratoare de la data solicitarii.
(4) Documentele sunt eliberate in copie certificata pentru conformitate cu originalul de catre reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator.
....

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fisa de post nu poate avea caracter confidential fata de salariat, atat timp cat este o anexa la c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului, consecinte nesemnare de catre angajat cristinaturcu cristinaturcu Buna ziua. Prin ce articol este specificat ca nesemnarea de catre angajat a fisei postului constituie abatere disciplinara? (vezi toată discuția)
Carte de muncă fără instructaj Burlacu Alina Burlacu Alina Bună seara! As vrea vă rog sa-mi spuneți, dacă la locu de muncă nu mi-a mai dat sa semnez protectia muncii cam de vreo sase luni, este posibil să nu mai ... (vezi toată discuția)
Fisa postului Anamariageta Anamariageta Este legal sa fie introdus la \"alte obligatii\" in fisa postului, sa înlocuiești registratorul medical in timp ce tu esti încadrat în funcția de asistent ... (vezi toată discuția)